reklama

Zdanlivo mlčiaca kométa.

Kométy lietajú sem a tam, človek si ich zväčša ani nevšíma. Dnes však visí nad nami niečo, čo tu ešte asi nikdy nebolo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Ak si niekto myslí, že pohyb a správanie sa komét v prísne organizovanom vesmíre je náhodné, nebudem ho o opaku presviedčať. Ani toho, kto si nemyslí, že by prežitia, emócie, myšlienky a chcenie miliardy ľudí na Zemi zasahahovali hlboko do vesmíru a ovplyvňovali jeho dianie.

Obrázok blogu

V tomto roku sa zo súhvezdia Perseus a okolia jej hviezdy Algol, ktorá mimochodom v arabštine znamená "Démon" a hebrejsky "Satanova hlava", vynorila kométa s názvom 17P/Holmes. V priebehu niekoľkých dní v októbri táto kométa náhle zjasnila viac ako milión krát a dodnes sa naďalej zjasňuje. Vedci si tento nečakaný jav nevedia vysvetliť a archivári podobný prípad, snáď okrem "betlehemskej" hviezdy v starých zápisoch nevedia nájsť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu

 

Obrázok blogu

Tí, ktorí si uvedomujú vzájomné prepojenie naznačené vyššie a prísľuby k nám povolaných, hľadajú odpoveď na otázku: Čo nám má táto kométa povedať? Pred čím nás varuje? Aká je jej úloha?

Obrázok blogu

Namiesto odpovede sem vkladám zopár aktualít, ktorými žije a zápasí dnešná doba:

Z vyhlásenia ruského prezidenta Putina:
Napriek predchádzajúcim dohodám, niektoré krajiny NATO zvyšujú svoju vojenskú silu v blízkosti našich hraníc. Rusko nemôže ostať ľahostajné tomuto "ukazovaniu svalov". Jednou z najdôležitejších úloh je zvýšiť bojovú pripravenosť našich strategických nukleárnych síl. Tie musia byť pripravené vykonať rýchlu a adekvátnu odpoveď na akúkoľvek agresiu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Hadzi Andrej Milič, líder takzvanej Cár lazár Gardy v Srbsku povedal:
"Násilná invázia bude nasledovať v prípade jednostranného vyhlásenia deklarácie o nezávislosti kosovskými Albáncami."

Americkí občania nechápu, že ich vojnoví lídri chcú realizovať šialený plán ovládnutia Blízkeho východu a jeho ropného bohatstva preto, aby ich ekonomika bola schopná prežiť. Je to preto, lebo cena ropy je pevne viazaná na americký dolár, ktorý práve kolabuje na všetkých svetových trhoch, čo vytvára biliónové straty najväčších bankových a poisťovacích gigantov.

Irak bol prvou blízkovýchodnou krajinou, ktorá odstránila prepojenie ropy a doláru v obchode s ropou na čo hneď doplatila inváziou armády USA a ich spojencov. Medzitým Rusko, Irán, Kuwait a Venezuela nasledovali iracký príklad.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Americký prezident nevylučuje, že Izrael vykoná útok proti Iránskym nukleárnym zariadeniam, povedal tiež, že ak by sa to udialo, vedel by to pochopiť.

Experti dokázali v Iraku 18 ohnísk so silným rádioaktívnym žiarením. Oznámil to hovorca irackého ministerstva životného prostredia tlačovej agentúre iracké novinky. Postihnuté územia boli zamorené počas americkej vojenskej ofenzívy 2003. Ministerstvo pravidelne pozoruje územia, proti ktorým boli vedené americké bombové útoky a nachádza stále nové ohniská s rádioaktívnym žiarením.

Ruský prezident Vladimír Putin povedal, že Rusko ohrozujú takí, čo ho chcú rozdeliť a zmocniť sa jeho nerastných surovín. Nepriamo naznačujúc, že ide o Spojené štáty americké, ďalej povedal, že sú tu "iní, ktorí chcú vládnuť celému ľudstvu".

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ria Novosti informuje, že podľa miestnej prokurátorky Alevtiny Volčkovej, sa v blízkosti istej dediny v oblasti Penza okolo tridsať náboženských fanatikov so zásobami potravín schovalo v podzemnom kryte, ktorý si sami vykopali. Vraj očakávajú "deň posledného súdu" a odmietajú kryť opustiť.

Obrázok blogu

 

Obrázok blogu

Niečo tu poriadne smrdí, je tu nejaký zásadný problém, ktorý ľudstvo nevie prekonať. Ten problém je balvanom v jeho ďalšom vývoji. Nad nami teraz letí kométa, ktorá iba zdanlivo mlčí. Svojim správaním nám však dáva veľmi jasný signál. Priam kričí, varuje, aby sme ju počuli!

Marian Kopernický

Marian Kopernický

Bloger 
  • Počet článkov:  117
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Narodený v r. 1961, žijúci v Bratislave, dnes hlavne v jej okolí.... Zaujímam sa o dianie medzi človekom a prírodou, svetlom a tmou, uchopiteľným a neviditeľným. Zoznam autorových rubrík:  SlovenskoZasaď stromZelená BratislavaFarebné hry večeraUmenieVinohradníckePoetickéNezaradenéNeveseléPivnica z hliny a kameňaSúkromné

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu