Prosím Vás ľudkovia - možno som postihnutá tým, že sa v gastronómii pohybujem celý svoj profesionálny život. Ale je to podľa Vás normálne?
Väčšina z nás, ktorí sme vo fachu, robíme svoju prácu radi (aspoň v mojej firme - pracuje u mňa celá rodina) a keď k nám prídete alebo si objednáte catering, urobíme pre vás možné aj nemožné... Ale, bohužiaľ, musíme to robiť za peniaze, lebo je to naše živobytie. Stoly, stoličky, obrusy, taniere, servítky, tetu, ktorá po Vás uprace musíme platiť a keď jete niečo, čo ste kúpili niekde inde, nemáme z čoho. Ani budovu, v ktorej sedíte nemáme zadarmo. Nie je to park s lavičkami, ktorý postavili z peňazí daňových poplatníkov. Platíme nechutne vysoké nájomné, na ktoré si musíme zarobiť predajom jedál a nápojov.
Napr. dnes prišiel istý pán a rozložil si bábovku. Ešte sme ani nič nestihli povedať (asi mu niečo povedali jeho spolustolovníci), keď prišiel k barovému pultu a prebehla táto konverzácia:
"Máte niečo sladké?"
"Áno, jablkové pyté..."
"A černicové máte?!"
"Nie..."
"No vidíte... tak čo chcete?" a odišiel k stolu dojesť svoju bábovku.
Povedzte mi... som z Marsu? ...alebo to funguje tak, že prídete do čínskej reštiky a keď nemajú na jedálnom lístku pizzu, tak si máte právo doniesť svoju a zjesť ju tam?
17. aug 2010 o 20:12
(upravené 17. aug 2010 o 20:20)
Páči sa: 0x
Prečítané: 2 045x
Konzumácia prineseného jedla / nápojov v gastrozariadeniach
Otváram veľmi horúcu tému, pretože ako prevádzkovateľ gastrozariadenia - konkrétne vinárne a jedálne - jednoducho nedokážem pochopiť niektorých ľudí, ktorí prídu k stolu, rozbalia si svoje jedlo, objednajú si pivo alebo víno a myslia si, že to je v poriadku.
Písmo:
A-
|
A+
Diskusia
(117)