reklama

Premier League 11. Kolo: Takmer katastrofálne kolo pre favoritov!

Hrôzostrašný víkend v Európe pre tamojšie veľkokluby neobišiel ani Anglicko. Trojica celkov síce vyhrala ale neobišlo sa to bez veľkých komplikácií.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Manchester United

Niekto by si už mohol myslieť že United sa dostávajú z krízy a začnú pravidelne zbierať body. Ale ak si to aj naozaj niekto myslel tak Diabli ho z tohto omylu rýchlo vyviedli. Víťazná zostava sa nemení ale teraz ju už Solskjaer bude môcť zmeniť. Zápas na Vitality Stadium sužovalo síce horšie počasie ale aj tak boli oba tímy dosť aktívne. Dokopy predviedli až 27 streleckých pokusov ale len desať z nich mierilo na bránu. V pomere 6:4 túto štatistiku ovládli domáci. Po sľubnom začiatku hostia ale postupne poľavili a dokonca si aj nechali streliť gól- Wan-Bissaka dal v pokutovom území Kingovi toľko voľného priestoru že ten si dokázal loptu nielen spracovať ale aj prehodiť cez seba a skórovať. ManU potopil ich bývalí hráč Joshua King. Momentálne ho určite netrápi to že sa v slávnom Manchesterskom celku nepresadil. Čerešničky sú v tabuľke pred Diablami pretože tí padli až na desiate miesto. Teda tam kde podľa mňa aj skončia. 

Arsenal

Arsenal oproti remíze s CPčkármi urobil dve zmeny. Xhaka ktorý nemá s domácimi fanúšikmi ideálne vzťahy vypadol nie len zo zostavy ale aj zo zápasovej nominácie, a medzičasom prišiel aj o kapitánsku pásku. Druhou zmenou je rozpad ofenzívneho triumvirátu z ktorého vypadol Pepe. A ten sa tiež v zápase nepredstavil, videl ho iba z lavičky. 
Pokiaľ v minulom zápase bolo jasné že Arsenal nevyhrá tak tu to bola naozaj istota. Wolwes sa konečne zlepšujú a Arsenal je hmm Arsenal. Prví polčas sa dá rozložiť na tri etapy. Najprv to bol tlak Wolwes, potom od zhruba dvadsiatej minúty tlak Arsenalu. Vtedy sa im podarilo aj skórovať. Auba si dobre odskočil od obrancov a toto nemôže proste nepremeniť. A polčas skončil zase tlakom hostí. 
Druhé dejstvo už bolo len o tlaku Wolwes. A samozrejme sa im podarilo aj vyrovnať- Jimenéz ma formu. V lige síce dal iba 4 góly ale vo všetkých súťažiach ich má už tucet. Kanonieri nakoniec môžu byť radi za bod. Jotov prienik mohol všetko zmeniť. Wolwes sa dostali až k 25 strelám, Leno mal sedem zákrokov zatiaľ čo Patrício iba tri. Arsenal napriek hroznej sérií troch zápasov a iba dvoch získaných bodov stále drží piate miesto. Neskutočné. Ale zrejme bude horšie. 

Chelsea

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vyzerá to tak že Chelsea už stabilizovala zostavu. Jedinou zmenou bol Emerson na Alonsovom mieste.
Zatiaľ čo Arsenal formu nemá, Chelsea ju má ako hrom. Najlepšiu v lige, samé výhry. A po zápase s Watfordom je ešte lepšia. Zatiaľ čo forma Chelsea je oslnivá, forma Watfordu je katastrofálna. Veď sú jediným tímom ktorý ešte nevyhral. Po jedenástich (11!) kolách! Spolu s Newcastlom ešte nedali ani dvojciferný počet gólov. Stále čakáme na to kým sa domáci dostanú do svojej minulosezónnej formy. Ale odpoveď na otázku prečo sa tak nedeje sme dostali veľmi rýchlo. Už v 5 minúte. Prihrávka za obranu a tam sa spomedzi stopérov vyrútil Abraham. Prehodil brankára a dal svoj 9 gól. Rovnaká chyba bola vidieť aj pri druhom góle hostí. Znovu prihrávka medzi stopérov kde bol voľný hráč Chelsea. Len tentoraz to bolo na hranicu malého vápna a objavil sa tam Pulisic. Američan má gólovú formu a prihrával mu Abraham. Chelsea bola jasne lepšia a všetko jej hralo do karát. Domáci mali len jednu nebezpečnú strelu ale v 80 minúte sa ani nevedia ako dostali k penalte. Deulofeu dal gól a dráma bola na svete. Chelsea mohla kludne ešte ľutovať ale v rozhodujúcej situácií ju podržal Kepa. Domáci brankár Foster si pripísal 8 zákrokov. 

Liverpool

Fabinhovi hrozil dištanc ak by dostal žltú kartu a preto ostal iba na lavičke. Jeho miesto zaujal Lallana. 
Aston Villa bola na lídra tabuľky skvele pripravená a v prom polčase mu bola vyrovnaným súperom. Herne aj štatisticky. Dokonca otvorila skóre. V tom druhom to už ale bola obohratá pesnička Liverpoolskeho tlaku. Villa skoro neprešla polku. Do šance sa dostala len raz, po zaváhaní Arnolda. Mohlo to byť ale fatálne. Podobne ako predtým Tottenham ani ona teraz nedokázala navýšiť svoje vedenie na dva góly a pykala zato. Obra režíroval momentálne najlepší hráč Červených, Mané. V 87 minúte fantastickým centrom prihral na gól Robertsonovi. V 94 minúte po Arnoldovom rohu sám vyrovnal. Keby Villa predtým zvýšila vedenie, zrejme by bodovala ale takto odišla na prázdno. Liverpool mal 25 striel ale iba 6 z nich na bránu. Takže to bol ďalší tesný zápas pre hostí. Liverpool už má za sebou súboje so všetkými nováčikmi a ani jeden im tie body nedal zadarmo. Dokonca sa dá povedať že pre The Reds to boli jedny z najťažších zápasov v lige. 

Manchester City

Fernandinho si svoj trest odstál v ligovom pohári a tak mohol nastúpiť ale napriek tomu nastali v obrane dve zmeny. Konkrétne na jej krajoch. Cancelo s Mendym ostali na lavičke a na ich miestach sa objavili Walker a Angelino. Okrem nich bola zmena len na hrote útoku. Do základu sa vrátil Agüerro, odskákal si to Jesus. 
Aj v tomto zápase sa do vedenie dostal outsider. Ederson si neporadil so strelou z diaľky a Ward-Prowse to už mal jednoduché. City sa potom snažili, v prvom polčase mali 14 striel, ani jednu však do priestoru brány. Vyrovnanie teda muselo prísť až v druhom polčase a samozrejme aj prišlo. Dokonca aj otočenie. Ústrednou postavou bol Walker. Na prví gól prihral a druhý sám, s prispením šťastia, dal sám. V druhom polčase už hostia naozaj nemali nárok. City podobne ako Liverpool mali veľa striel, až 26 ale na bránu iba 4. Stíhacia jazda teda pokračuje v ďalšom kolo to bude ale priamy súboj. Konečne uvidíme ako sú reálne rozdané karty.

Tottenham

Každý línia zaznamenala jednu zmenu. V obrane Daviesa nahradil Rose, v zálohe Ndombele, Winksa ale tá najzásadnejšia bola v útoku. Kohútom chýbal Kane a tak nastúpil iba Lucas Moura, a Moura rozhodne nieje ani klasický útočník a ani svetový hráč. Súboj dvoch trápiacich sa celkov ktoré ani zďaleka nehrajú to čo by mali. V tomto zápase taktiež neoslnili. Skóre otvoril Alli, Gazzaniga predviedol skvelý zákrok ale inak sme veľa zaujímavého nevideli. Nakoniec sme sa dočkali, len škoda že to bol nefutbalový moment. Son fauloval zozadu Andreho Gomesa, ten v páde narazil do Auriera a výsledkom bola veľmi nepekná zlomenina. Gomes je náchylný na zranenia a sezóna mu zrejme skončila. Son dostal žltú kartu ale keď sa rozhodca uvidel následky zmenil svoj verdikt na červený. Kórejčan je samozrejme dobrák od kosti a toto zranenie veľmi ťažko niesol. Preňho asi aj dobre že nedohral, psychicky vyzeral veľmi zle. Pre jeho tím to ale už také dobré nebolo. Everton v presilovke predviedol veľký tlak a zásluhou Tosuna aj vyrovnal. Žeby mu Silva konečne začal dávať poriadny priestor tak ako to mal robiť už na začiatku? Uvidíme. Zápas skončil remízou a ani jeden zo súperov nemôže byť spokojný. Možno v ďalšom kole, tam by mohli obaja vyhrať ale uvidíme. Gomesovi prajeme skoré uzdravenie. 

Ján Korček junior

Ján Korček junior

Bloger 
  • Počet článkov:  72
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Bláznivý duch blúdiaci vo svete ľudí..... Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu