reklama

Problém v 02 (áno, zasa)

Tak som tu zas, s várkou problémov v 02.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

A aby sa nikto nevykrúcal, sú to moje vlastné zistenia, na vlastnej koži. Za zhruba mesiac.

Tak poďme na to. 19.7.2010 som si do telefónu zakúpil čistokrvnú 02 SIM, nejaký kredit, zaregistroval som sa na tzv. portáli Moje 02 a hneď som si aj vyskúšal aktivovať službu, o ktorú som mal záujem (02 Data obmedzene neobmedzene).

Pekne veselo som si o 11:23 aktivoval službu, 11:26 bol pri nej stav "Zrealizovaná", nikde ďalšie doplnkové info, tak som sa podujal, že hneď dáta v 02 podrobím skúške. Katastrofa - ale nie o tom som primárne chcel písať, aj keď aj na rýchlosť a obmedzenia príde rad. Takže som sa pripojil, niečo poskúšal, až mi o 11:51 priľla SMS, že službu mám aktívnu. No ale veď to už viem, pred 25 minútami som to videl v stave na portáli Moje 02. Prenášal som dáta aj ďalej, až mi napadlo, že by som si mohol vyskúšať ešte jednu vec. Už ani nepamätám, čo to presne bolo, keďže mi udrel do očí veľký nápis so zostatkom kreditu, ktorý bol o 1,33 € menší, ako by mal byť. Hádajte za čo. No predsa za dáta, ktoré mi boli naúčtované aj napriek "zrealizovanej" aktivácii služby.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Volal som na infolinku, pani mi potvrdila, že som mal čakať na SMS, ja som sa jej spýtal, že odkiaľ som to tak mal vedieť a nakoniec sme sa zhodli, že naozaj to nie nie najšťastnejšie urobené, ale jediné čo môžem, je podať reklamáciu. Vraj poštou alebo na predajnom mieste. Tak som chcel skúsiť predajné miesto, kde ma ale odbili tým, že to len na značkovej predajni, ktorá je najbližšie 70 km. Super - predávať služby vedia, prijímať reklamácie nie. Dnes som bol na predajni zasa (dôvod popíšem ďalej) akeďže ubehlo 32 dní od podania reklamácie, bol som sa informovať o dobách na vyriešenie reklamácií. A predstavte si, slečna za pultíkom videla, že moja reklamácia je otvorená. Tak podať ju nevie a skontrolovať áno? Čudný systém v tomto našom 02.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo sa týka kvality dát, je škoda nejako obšírne sa vyjadrovať. Hodnoty nad 100 kbit/s (z technologického maxima takmer 3x vyššieho) som nevidel, bežne okolo 70 kbit/s (zariadenie v poriadku, skúšané na viacerých), aj 32 kbit/s stream rádia sekal. Proste slimačí net - aspoň človek vie, prečo majú všade pokreslené korytnačky

Dobre, pokračujme ďalej. Bol som v Tescu, tak prečo nevyskúšať aj Tesco Mobile, no nie? Zakúpil som kartičku, kredit a na informáciách sa podujali, že ideme aktivovať. Pred rokom som menil občiansky preukaz a 02 dodnes nie je schopné túto zmenu akceptovať, takže v Tescu som nepochodil a musel som ísť cez pol mesta (našťastie nebývam vo veľkom) do predajne 02. Našťastie v nej bol len jeden nešťastník (fakt ukrutný záujem o 02), tak som sa dostal na rad a vytrpel si registráciu. Ach jaj.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

No dobre, prišiel som domov, buchol kartu do mobilu, prihlásil som sa do siete, reštartoval mobil (prišla SMS, že tak mám urobiť), aktivoval som si bonus pri ďalšom dobití (čím som šikovne získal 12,50 € kreditu za desiatku) a opisoval číslo z kupónu. Aby som nezabudol, slovenská verzia návodu znie *133#číslokupónu# a anglická #133#číslokupónu#. To sa budú anglicky hovoriaci zákazníci čudovať, keď to nebude fungovať. No ale čo je horšie, nefunguje to ani mne. Ani v sieti 02, ani v T-Mobile národnom roamingu. Ach jaj, čerstvá karta a hneď problém. Vlastne, je to tak či tak 02, tak čo sa čudujem, no nie? Tak volanie na 0800 02 02 02 (na 949 by som asi nemal dosť kreditu a okrem toho nevidím dôvod tam volať, keď je problém u nich). Aspoň tu bol pán ochotný a pomerne rýchlo kredit dobil. Nevedel však povedať, či mito bude robiť aj nabudúce. No hádam nie, nebudem v kuse volať na infolinku a čakať minútu, kým "plechová huba" odrapká reklamu o tom, že si mám aktivovať MMS v 02 (veď ja nie som v 02, alebo som?) zadarmo za jeden cent.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Toľko v skratke - a vraj najlepší operátor, ktorý nič neskrýva a je Fér. Neverím.

Peter Kotrčka

Peter Kotrčka

Bloger 
  • Počet článkov:  64
  •  | 
  • Páči sa:  0x

nič extra. Zoznam autorových rubrík:  OpenSourceFotografovanieCestovanie a iné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu