reklama

Opäť kríza, ale nieee

Mojím cieľom nie je obživovať už dávno známu pravdu a hlavne nie pripomínať a obživovať túto problematiku, ale keď čítám nejaké články alebo komentáre k článkom, tak sa dovolím k tejto problematike vrátiť. Možno tak trošku poukázať na problém, ktorý netrápi a nesužuje len Slovensko, ale aj ostatné štáty SVETA. Toto by SME si  mali všetci uvedomiť a uvedomovať počas celej doby.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Nie každý si to dokáže uvedomiť a už vonkoncom nie každý na to pozeráme globálne a uvedomele počas celej doby, počas ktorej sme v tejto ťažkej ekonomickej situácii. Je pravda, že by sme nemali brať túto situáciu ako výhovorku a hlavne nie ako situáciu za ktorú nemôžeme. Nemôžeme všetci!? To je jedno či Slovák, Poliak, Maďar alebo Američan. Všetci žijeme na tej istej planéte len každý máme inú ekonomiku. To je pravda a holý fakt, za ktorý môžu naši politici a ich politika. A tiež kríza nie je chyba politiky a politikov ako to väčšina ľúdí ma tendenciu pripisovať len im a nikomu inému. Áno, majú na to väčší vplyv ako individuáli, ale nie ako keby sme sa proti nej zjednotili a postavili všetci, MY ľudia (napr. trochu sa uskromnili v zamestaní s už dosť "úbohymi" platmi, ale udržali si zamestnanie, a pod.). Viem ľahko sa mi o tom píše a o to ťažšie by sa mi to robilo, ale ja som to vysvetľovaľ svojím zamestnancom takto. A už záviselo od nich či to príjmu alebo nie. Ja byť v ich postavení, tak by som to určite vzal, však poznáme staré známe "radšej vrabec v hrsti ako v chrastí", čiže radšej aspoň niečo ako dlhé a možné NIČ.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Vrátim sa ale opäť ku kompetentným zmierniť dopady krizy na ľudí. Ako som spomínal, keďže MY nie sme schopní sa spojiť a bojovať proti nej v takej sile a kadencii tak to prenechávame na svojich exekutívnych a zvolených kanditátov, čo tiež nie je vždy správne. Mali sme opäť možnosť, nevyužili sme to. To je ako s voľbami. Otázka: "isť či neísť voliť?" Jasné, že ísť a nebyť k tomu pasívny. A nie potom, keď sme mohli voľby aj tou štipkou váhy svojho hlasu ovplyvniť sme neovplyvnili, ale ostali sme spokojný s výsledkami. No nechcem rozoberať voľby a podobné inštitúcie. Takže sme to nechali na našich politikov, ktorí sú tými legitímnymi usmerňovať dopady krízy. Doposiaľ som sa dočítal a videl niekoľko nápadov resp. niekoľko spôsobov ako to obmedziť: snaha nezvyšovania nezamestnanosti resp. návrhy a opatrenia na zvyšovanie zamestnanosti, výroba nového typu automobilu VW New Small Family, ...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Mali by sme sa poučiť z tejto situácie. Viem, že je to jednoduché, ale história sa opakuje neustále len s malými chybami a inovativnymi prvkami. Krach Wall Street burzy v 30.rokoch 20.storočia. To isté sa dá prirovnať tejto situácie, ale nie s cennými papiermi, ale kríza sa "naštartovala" na základe hypoték a iných úverových programov bánk.

Slovenská republika je veľmi malá krajina s veľmi otvorenou a závislou ekonomikou predovšetkým na Nemecko. Tak ako sa rýchlo u nás prejavila hospodárska a finančná kríza, tak rýchlo sa s nej Slovensko môže dostať, ale všetko záleží opäť od politiky a rozhodnutí zvolených ľudí, ktorí riadia Slovensko, teraz nemám na mysli tzv."finančných žralokov".

Atilla Kovacz

Atilla Kovacz

Bloger 
  • Počet článkov:  4
  •  | 
  • Páči sa:  0x

V súčastnosti som podnikateľom, ktorého to veľmi baví a baviť bude aj keď úspešným nebudem. Teším sa zo všetkého nového a krásneho. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu