reklama

Moja Florida

Tento článok neponúka žiadne konkrétne fakty miest, cien či najlacnejšieho ubytovania. Pokiaľ ste hľadali práve to. Tak hľadajte ďalej. Tieto s nadsázkou skompletované myšlienky a spomienky sú pre toho,kto má chuť sa zasmiať.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

V prvom rade by som veľmi rada upozornila na jeden závažný fakt, že Amerika bol môj sen odkedy som vedela rozprávať. Z mojej rodiny bol v USA už skutočne každý, a to niekoľkokrát. Moja najlepšia priateľka tam pravidelne cestuje s rodičmi každý druhý rok. Od šiestich rokov som chodila povinne na angličtinu. Musela som. Že vraj aj vtedy, ak by padali cigáni z neba. Od 15 rokov som trávila pravidelne každý rok 6 mesiacov v zahraničí. Angličtina + ja = môj svet.Takto ma každý pozná. Spice Girls a Kelly Family boli moja Mandarinka Darinka. Toto ma odchovalo a už som neostala iná. Milujem angličtinu. Preto som túžila vidieť svetadiel kde to všetko žije a hýri mojím „rodným“ jazykom. Amerika bol môj sen.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Tak fajn. Musím sa na ten šok pripraviť. Psychicky samozrejme. Žuvačky na nervy a knižku Doroty Nvotovej vo vaku (pri cestovaní čítam vždy len cestopisy z iných krajín, kde sa momentálne nachádzam, moja úchylka), asi som ready.

Miami a Miami Beach

Miami ma privítalo celkom príjemne. Pršalo. Mohla som dýchať a nezadusiť sa. Nevadilo mi to. Po jazde mestom som mala, vraj, otvorené ústa prekvapením. No a čo. Nadchli ma tie obrovské mosty, ktoré viedli z pevniny na Miami Beach. Hrali nám samé letné hity a ja som sa cítila ako v nejakom videoklipe. Najskôr asi ako Rihanna.

Na to, že sme na Miami Beach dorazili chvíľku pred obedom, ma prekvapila účasť ľudí na pláži. Predsa vo všetkých videoklipoch je pláž narvaná sexy útlymi ženami v tangových plavkách a podozrivo rovnakými prsiami veľkosti minimálne D. Kde sú? Hľadám ich pohľadom. Na pravoboku vidím štvoricu gayov ktorí sa navzájom krémujú na všetkých partiách. Na všetkých myslím skutočne NA VŠETKÝCH. Hmm.... ľavobok nevyzerá o nič lepšie. Asi desať Seren Williamsových narvaných do plaviek veľkosti S. Tvárim sa, že mi oči nezablúdia pohľadom na ten zjav a schované plavky v telách Seren. Ešteže mám okuliare. Slnečné. Dioptrické tu skutočne nepotrebujem.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Na druhej strane sa mi páči, ako sa tie ženy vedia predať. Sú usmievavé, veselé a urobili si v tých miniaturných plavočkách asi 300 selfiniek. Majú guráž a sebavedomie pravých Američaniek. Už vidím, čo by sa dialo v podobnej situácii u nás doma na Šírave. Tie sebavedomé ženy by boli vyhnané z areálu vidlami a dostali by doživotný zákaz na všetky kupká. Alebo sa mýlim a nikto by si ich ani nešimol. Ktovie.

Každopádne nikoho z videoklipu som tu nevidela. Ale voda bola super a reklamy, ktoré viali za práškovacím lietadlom, vtipné. Samé poistenia tu a tam. Po kúpaní sme si šli dať niečo pod zub na Ocean Drive. Najdrahšia ulica v Miami. Jedlo skvelé, za 150 doláčov ešte aby nie, ale hľa! Happy hour na dvojlitrové mojito! Ideme.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Miami
Miami (zdroj: ​ Petra Koziotová ​)
Miami Beach
Miami Beach (zdroj: ​ Petra Koziotová)

Orlando

Dusno. Teplo. Nemôžem dýchať. Vchádzam do hotelovej izby. Je tu asi mínus 15 stupňov. Po dvoch minútach sa klepem od zimy a odchádzam sa radšej dobrovoľne usmažiť na balkón.

Na druhý deň som s veľkou vervou utekala do klasického amerického reťazca na raňajky. Ja som raňajková. Všade kam cestujem som vždy zvedavá hlavne na raňajky. Milujem ich. Hlavne v lietadle (?!). Takže som si pekne popozerala všetky obrázky jedál ktoré mali v meníčku. Také leporelo. Mala som chuť na niečo tradičné. Na druhej strane, ráno toho veľa nikdy nezjem. Takže niečo v menšej forme. Objednávam si vajíčka. Čakám že sa ma teta spýta ako ich chcem. Áno! Spýtala sa! Žiadne automaticky urobené scrambled eggs. Dávam si 2 volské očká a dostanem k tomu kúsok hashbrownu a plátok slaninky. Žalúdok pyští po paradajke, uhorke a šalátiku. Hmm... také veci v Amerike nemajú, takže máš smolu. Namiesto toho mi moja milá teta nesie ďalší tanier. Sú tam 4 obrovské, v priemere asi 30centimetrové lievance poliate sirupom a čučoriedkami. Toto som si ale neobjednala. Vravím jej s úsmevom že si určite pomýlila stôl. „No darling, it‘s for you. The added dish to your eggs.“ Teší ma, že teta myslela na sladkú bodku na záver, ale toto môj žalúdok nespracuje. Toto nemôže spracovať žiaden žalúdok. Možno Serien z Miami. Slušne si dvakrát odkrojím a pekne poďakujem. Nechávam v amerike nútený tip (prepitné) a odchádzam najedená ako po babkinom nedelňajšom obede.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Chýba mi tu rovnováha. Ako jing a jang. Ako niečo medzi päťdesiatimi stupňami a Grónskom. Niečo medzi mastnou slaninou a grapefruitom. Florida je krásne miesto pokiaľ milujete opaľovanie, bazén a studený drink do ruky. Ja odchádzam domov,a verím že Amerika ma určite raz dostane do kolien. Možno to bude na najbližšej ceste.

Ktovie :-)

Miami
Miami (zdroj: Petra Koziotová)
Happy hour na Mojito
Happy hour na Mojito (zdroj: Petra Koziotová)
Klasické raňajky
Klasické raňajky (zdroj: Petra Koziotová)
Petra Koziotová

Petra Koziotová

Bloger 
  • Počet článkov:  9
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Nadšená cestovateľka a zberateľka zážitkov. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu