reklama

Dilema s obmedzením na diaľnici

V stredu sa mi po veľmi dlhej dobe dostalo do rúk tlačené vydanie denníka sme. Tak som si ho z chuti prelistoval a pozrel, čo je nového doma a vo svete. Pozastavil som sa ale pri článku Tri diaľničné pruhy v prvej skúške obstáli.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Samotný článok by pre mňa nebol ničím divný, no pozastavil som sa pri nasledujúcom obrázku:

Obrázok blogu

[zväčšiť]

Na prvý pohľad nič zvláštneho, no keď som si lepšie pozrel zobrazené dopravné značky, trošku som zostal prekvapený. Ide o tretiu značku zľava - Zákaz vjazdu nákladných automobilov do 7,5 tony, ktorá je zároveň umiestnená do tretieho pruhu. Mám teda tomu rozumieť tak, že v treťom pruhu smú jazdiť len osobné autá (bez obmedzenia) a nákladné autá nad 7,5 tony? Text pod ňou ale hovorí, že nákladné autá do 7,5 tony môžu jazdiť aj v strednom pruhu. Ľavý je pre ne ale zakázaný - teda podľa tohto, v treťom pruhu nesmú jazdiť žiadne nákladné autá.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Logicky mi vyplíva, že tretí pruh je najrýchlejší a mal by teda pre neho platiť len Zákaz vjazdu nákladných automobilov bez uvedenej dodatkovej tabule.

Ako to ale vidíte Vy? Je chyba v obrázku alebo si to zle vykladám ja? Prípadne by sa k tomu mohol vyjadriť aj nejaký odborník.

Tomi Kraus

Tomi Kraus

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Úsmev nevyrieši všetky tvoje problémy, no naserie toľko ľudí, že stojí za to si ho udržať!! Takže keep smiling :)) Zoznam autorových rubrík:  zo životatretím okom(ne)povšimnutépc & net & tech

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu