reklama

Čo je to láska?

Na začiatok vám chcem oznámiť, že tento článok bude výslovne len o mojich poznatkoch, čo pre mňa znamená láska, ako ju ja vidím.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (6)

Ako isto viete, láska môže byť rôzna, napr. láska k rodičom, deťom, súrodencom, príbuzným, zvieratám a láska k partnerovi/partnerke, atď,…

Čo je to láska? Ako by ste ju vy definovali? Ja by som lásku charakterizovala jediným slovom a to láska je ako zázrak. Láska je tiež istá náklonnosť k druhému človeku, niečo čo vás spája, napriek všetkým chybám. No viac vám prezradím nižšie, kde sa postupne rozpíšem a budem venovať pozornosť láske k partnerovi/partnerke, keďže táto téma ma najviac zaujala. 

Moja rada pre vás, ešte predtým než sa pustíte do trvalého vzťahu, tak ako prvé je veľmi dôležité sa mať rád. Áno spomínala som to aj v predošlých článkoch, ale je to veľmi dôležité, ak chcete byť s niekým vo vzťahu. Lásku treba rozdávať, ale aj pestovať v sebe. Prezradím vám pár riadkov o mne. Do svojich 22 rokov som nemala v sebe lásku. Ako to povedať? Nemala som v sebe až tak lásku. Na prvom mieste bol skôr hnev než láska. Keď som sa konečne začala mať rada po nespočetne veľa rokoch, začala som vnímať všetko. Začala som si viac všímať ľudí čo potrebujú moju pomoc, začala som si viac veriť a viac si vážiť ľudí. Proste toľko lásky som v sebe ešte nemala ako teraz a veľmi rada ju rozdávam. Teším sa z každého, nasledujúceho dňa a takto to mám už dodnes. Milí priatelia je to veľmi veľmi dôležité mať v sebe lásku. Dôverujte mi! A mimochodom stojí to za to. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Čo je veľmi časté u ľudí vo vzťahoch je, že myslia len na seba. Nie je to správne. Prosím myslite hlavne na vašu drahú polovičku. Vždy si všímajte jej/jeho pocity, počúvajte ho/ju. Keď ľudia zabudnú na druhých, začnú vidieť len seba…

Poukazujem na túto časť, pretože sa mi to zdá byť sebecké myslieť len na seba a len na svoje pocity a svoje pohodlie. Vznikajú totižto hádky, ktoré v konečnom dôsledku ani nemuseli byť, keby sme viac mysleli na druhých a robili všetko pre dobro druhého.

Čo je tiež veľmi časté a čo trápi ľudí vo vzťahu sú peniaze. Peniaze kazia ľudí a nielen to, ale aj náš charakter. Je veľmi veľa párov, kde uprednostnili peniaze pred láskou. Človek, ktorý vidí vo vzťahu len peniaze, tak je zaslepený peniazmi a láska tam už nehrá rolu. Vznikajú hádky a po čase sa vzťah rozpadne. Poznám dokonca aj iné prípady, kde si človek vo vzťahu doslova kupoval toho druhého alebo aj jeho/jej lásku. Kupoval/kupovala drahé darčeky, retiazky, mobily, autá, šaty, atď,..Toto sa proste láskou nazvať nedá. Láska nie je o kupovaní hmotných vecí pre toho druhého. Peniaze nie sú všetko. Láska by mala byť vždy na prvom mieste v každej chvíli. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Všetko skúste riešiť rozumne a jemne bez výčitiek a hádok. Ja osobne nemám rada hádky a ani nikdy ich nebudem mať rada. Je síce dobré si povedať svoj vlastný názor na danú vec, ale nikdy to neriešiť hádkami a krikom. Láska sa potom stráca…

Nevyčítajte jej/jemu čo spravil alebo nespravil, čo je správne alebo nesprávne, nie je potrebné poučovať ľudí. Každý človek vie čo je podľa neho správne a čo nie a zapamätajte si vždy dajte na svoje pocity! Vaše srdce vás navedie ku šťastiu a láske a k tomu čo je správne. 

“Byť s ním v dobrom aj v zlom” Áno nemýlite sa túto myšlienku počujeme zvyčajne na krásnych svadbách. No táto myšlienka mi odznieva stále v ušiach, pretože byť s láskou svojho života nemáme byť len po svadbe v dobrom aj v zlom, ale myslím si, že aj vtedy, keď sme nepodpísali akýsi papier. Keď niekoho ľúbite treba mu dávať svoju lásku, pozornosť a byť s ním nielen v tom dobrom, ale hlavne v tom zlom. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak vás niečo trápi vo vzťahu, dajte to vedieť tomu druhému človeku a pokúste sa to zmeniť. 

Priatelia toto boli moje rady pre vás. Teraz by som sa rada a hlavne s láskou vyjadrila čo je podľa mňa láska k druhému človeku, teda k partnerovi/partnerke. Veľmi sa teším a s úsmevom na perách vám to píšem…Takže poďme na to. 

Láska…

Je veľmi veľa definícií pre toto krásne a zázračné slovo. No napriek tomu som sa rozhodla to napísať inak ako je na spomínanom Google. Ako som už vyššie spomínala je to pre mňa ako niečo krásne, krásny dar a nádherný zázrak, ktorý sa nedá kúpiť. Taký, ktorý proste len dostanete z neba zadarmo. Láska je pre niekoho zložitá, pre niekoho veľmi jednoduchá.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Láska je, keď sa zobudíte a cítite tú lásku, iskru, istotu a šťastie. Láska je keď tomu druhému doprajete všetko na svete len aby bola daná osoba šťastná. Láska je keď niekomu na 100 % veríte a dôverujete mu/ jej. Keď vidíte svoju polovičku a prikryjete ho/ju dekou, aby sa cítil/a v teple. Láska je keď ho/ju objímete a zaželáte mu/jej krásny deň. Nech sa deje čokoľvek môžte sa na toho druhého spoľahnúť v každej situácií. Láska je keď mu/ jej vyčaríte úsmev na perách alebo ho/ju šteklíte. Keď si spolu ľahnete do postele a cítite pocit bezpečia a vďačnosti pri vašej polovičke. V jeden večer ho/ju prekvapíte a navaríte niečo veľmi chutné. Láska je keď druhému “pomôžete vstať”. Byť mu oporou. Keď sa navzájom akceptujete aj s vašimi chybami. Keď sa staráte o toho druhého. Láska je keď sa snažia obaja.

Keď spolu spomínate na staré časy (krásne a tie samozrejme spoločné)

Láska je proste v nás a vôkol nás nech robíme čokoľvek s láskou s našou polovičkou. 

Lúčim sa s vami so slovami: “Láska je trpezlivá, láska je dobrotivá, nezávidí, nevypína sa, nevystatuje sa, nie je nehanebná, nie je sebecká, nerozčuľuje sa, nemyslí na zlé, neteší sa z neprávosti, ale raduje sa z pravdy. Všetko znáša, všetko verí, všetko dúfa, všetko vydrží. Láska nikdy nezanikne.”

Kristína Beňová

Kristína Beňová

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Milujem knihy, prírodu, šport, pečenie a venujem sa aj písaniu blogov. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu