reklama

Partnerské vzťahy

Čo robiť aby vzťah fungoval ? Kde ľudia robia najčastejšie chyby a ako napraviť váš vzťah ? Prezradím vám 10 bodov k harmonickému vzťahu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Čo robiť aby vzťah fungoval ? Kde ľudia robia najčastejšie chyby a ako napraviť váš vzťah ? Prezradím vám 10 bodov k harmonickému vzťahu.

1. SEBALÁSKA

Tento bod je najdôležitejší ak chcete mať fungujúci vzťah. Nemôžte očakávať, že vás bude milovať okolie, partner ak vy samy sa nemilujete. Ste nádherná bytosť, každý jeden človek je nádherný a každý z nás by sa mal milovať. Určite ste videli ľudí. ktorí sa stále usmievajú, sú šťastní, takí ľudia majú v sebe lásku, pestujú v sebe lásku. Milujte samých seba a bude vás milovať aj okolie:).

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

2. KOMUNIKÁCIA A POČÚVANIE

Tento bod je tiež veľmi dôležitý, pretože bez komunikácii to nejde. Snažte sa s partnerom, čo najviac komunikovať. Komunikácia je základ ak chcete mať fungujúci vzťah. Skúste v komunikácii odstrániť otázku “prečo”. Prečo si to urobil ? Prečo sa ma to pýtaš? Prečo,..? Pretože to je v podstate negatívna otázka za ktorou väčšinou nasleduje výhovorka: Lebo..

Hovorí sa aj “Ako komunikuješ so sebou, tak komunikuješ s okolím”. V podstate aj za hádkami sa skrýva nedostatočná komunikácia. Tak nezabúdajte komunikovať, komunikovať a komunikovať:). Ako je dôležitá komunikácia, tak je dôležité aj počúvanie toho druhého. Človek potrebuje, aby ho niekto vypočul, aby sa o niekoho mohol oprieť aj v tom najťažšom, takže nezabúdajte ani na toto.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

3. ÚPRIMNOSŤ

Všetko, čo vás trápi, všetko čo ste počas dňa zažili, všetko čo sa vám nepáči, tak to povedzte partnerovi. Úprimnosť je dobrá vec, každý z nás má rád úprimných ľudí, takže buďte k sebe úprimní.

4. ČAS PRE SEBA A ČAS KEĎ BUDETE SPOLU

Každý z nás potrebuje aj čas pre seba samých. Čas kedy sa chceme venovať svojím koníčkom, vytvárania niečoho nového, učiť sa niečo nové alebo proste len vypnúť a oddýchnuť si. Dajte hlavne milé dámy mužom čas na oddych, prípadne aby sa venoval niečomu čo ho baví. Inak by sa mohlo stať, že by ste si mohli liezť na nervy:D. Naopak trávte čas aj spolu, ale nie tak že sme obidvaja v jednej miestnosti a každý z nás sa venuje niečomu inému. Takto rozhodne nie. Venujte priamu pozornosť tomu druhému, robte to čo vás baví obidvoch napr. si môžte vybrať niečo zo športu (tenis, bicyklovanie, beh), varenie, spoločenské hry, proste čokoľvek, kde budete tráviť čas naplno spolu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

5. REŠPEKT 

Rešpektujte pocity iných, rešpektujte partnerove pocity. Ľudia majú aj chvíle kedy sú rozčúlení, smutní, plačú. V takejto situácií je dobré nechať toho človeka nech sa sám z toho dostane. Veľa ľudí robí chybu v tom, že prídu domov a ten hnev prenášajú na partnera. Toto nikdy nerobte. Pokúste sa vy z toho dostať. Je to veľmi dôležité pre váš vzťah. Ďalšie čo by ste mali rešpektovať je partnerove rozhodnutie, ale i iných. Každý z nás má svoje názory, myšlienky. Každý z nás je iný a máme odlišné názory.

6. SPONTÁNNOSŤ

Buďte spontánni!:) Robte veci spontánne. Čokoľvek čo vás napadne alebo čo spraví pre vás partner tak sa pokúste oceniť. Snažte sa vidieť čo robí pre vás váš partner napr. vám nachystá raňajky, pobozká vás, objíme. Veľa ľudí si to nevšimne alebo to prehliada po pár rokoch vzťahu. Pre väčšinu sú to maličkosti. Buďte za to vďační, čo všetko pre vás robí partner. Na druhej strane sa snažte aj vy sami byť spontánni.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

7. PODPORA

Podporujte sa vo všetkom. Podporujte partnera vo všetkom, v každom jeho rozhodnutí, v každej situácií. Aj keď to nebude dobré rozhodnutie, tak v tej chvíli to tak malo byť. Ak s niečím nesúhlasíte tak jasné povedzte aj svoj názor, ale nie tak, že budete hovoriť samé negatívne slová ako napr. to nemôžeš, toto by si nemal atď,.. Z toho vznikajú zbytočné hádky. Snažte sa to tak riešiť, aby ste tomu druhému neublížili.

8. SPOLUPRÁCA

Tvoríte pár, ste na všetko dvaja a vo všetkom by ste si mali pomáhať. Či to je už v kuchyni, s deťmi alebo len s učením na skúšky. Pomáhajte si navzájom najviac ako sa dá. Partner/ka to isto ocení. Nenechávajte to všetko na partnerovi/ partnerke.

9. OČAKÁVANIA

Ľudia majú často očakávania od druhých napr. že niečo za nich urobia, že sa rozhodnú za nich, v čomkoľvek a kedykoľvek majú príliš veľké očakávania. Čítala som raz jednu myšlienku : “To čo očakávate od svojho partnera, očakávaj hlavne od seba”. Zamyslite sa nad touto myšlienkou a odpovedzte si úprimne, či to čo očakávate od partnera, tak vy to robíte?

10. ” MILUJEM ŤA ” A KOMPLIMENTY

Hovorte si ” Milujem ťa” . Hovorte si to z úprimného srdca. Hovorte si to čo najčastejšie ako sa dá. Ak máte problém povedať milujem ťa, tak je chyba u vás, pretože asi máte problém milovať samých seba ako som spomínala v prvom bode. Skúste sa postaviť pred zrkadlo a povedať si ” Milujem ťa “. Milujem ťa, pretože si krásny/ krásna, milujem ťa, pretože sa stále smeješ atď,..Komplimenty tiež padnú vhod partnerovi/partnerke. Hovorte to čo cítite pri pohľade na danú osobu. Hovorte to často:) . Pozor nikdy komplimenty neočakávajte od partnera/ partnerky. Narazíte len na zbytočné hádky.

Kristína Beňová

Kristína Beňová

Bloger 
  • Počet článkov:  7
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Milujem knihy, prírodu, šport, pečenie a venujem sa aj písaniu blogov. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu