reklama

Posledný jednorožec?

Mýtický tvor spozorovaný pod Tatrami! Naposledy bol videný v Demänovskej doline...

Posledný jednorožec?
Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Úroveň služieb na Slovensku je priemerná až slabá. Väčšina podnikateľov pravdepodobne neabsolvovala predmet základy cestovného ruchu, prípadne na hodine venovanej prozákazníckemu prístupu absentovala. Našťastie sa nájdu výnimky.

Odmietam hádzať všetkých do jedného vreca a paušalizovať. Považujem to za krátkozraké a predčasné. Kde však hľadať svetlé výnimky podnikateľov - profesionálov?

Po mojej nedávnej skúsenosti s úrovňou ubytovania a gastroslužieb v hoteli Tri studničky v Demänovskej doline môžem potvrdiť, že odchádzať odniekiaľ spokojný s celkovým prístupom personálu nie je fatamorgána ani produkt pseudologia phantastica. Skutočnosť, že som sa tentokrát konečne nemusela cítiť ako otravný hmyz, ktorý dobiedza svojimi trúfalými požiadavkami, na mňa pôsobila veľmi oslobodzujúco. Žiadne znudené a ofučané tváre, žiadne "to sa nedá, nie je to možné".

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hotel Tri studničky sa nachádza v tichej a krásnej lokalite neďaleko Liptovského Mikuláša a je skvelo dostupný aj bez auta, keďže iba pár metrov od neho turista nájde zastávku MHD. Autobus premáva v pravidelných intervaloch a fanúšikov vysokohorskej turistiky určite poteší, že ich priamo spred hotela odvezie do Jasnej, odkiaľ sa dá zamieriť napríklad aj na Chopok či Vrbické plesá. Niekoľko turistických značiek začína aj v blízkosti prevádzky a o zaujímavé podnety na prechádzku po okolí tu rozhodne nie je núdza, či už sa turista vyberie po náučnom chodníku, zamieri na bobovú dráhu či na vyhliadku. V pešej vzdialenosti sa ponúka návšteva Demänovskej ľadovej jaskyne, ktorá je, žiaľ, ľadová už len podľa názvu, či úchvatnej Demänovskej jaskyne slobody. Podporovateľom slovenského ministra financií odporúčam nevynechať možnosť pustiť sa po náučnom chodníku, kde pozornému oku určite neunikne pamätný výrok, ktorý vošiel do dejín slovenskej diplomacie ako jeden z horúcich kandidátov na cenu Zlatá malina. Miestneho včelára zaujala táto "ľudová múdrosť" natoľko, že ju použil na dotvorenie reklamného sloganu na propagáciu svojich výrobkov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Ak niekto prichádza do hôr a hľadá pokojné miesto na meditáciu o dychberúcej kráse, kreativite a zároveň aj ničivom potenciáli prírody, hotel Tri studničky ho určite nesklame. Stačí sa započúvať do upokojujúcej piesne Demänovky a problémy aspoň na chvíľu zmiznú, akoby ich odplavil prúd rieky. Blízkosť vody skvelo dopĺňa možnosť využiť služby miestneho wellnessu. Ten ponúka návštevníkovi tri druhy sáun, útulne zariadenú oddychovú miestnosť a dve vírivky - jednu vonkajšiu a druhú vnútornú. Tri studničky sa pýšia označením Adult Friendly, a tak tu človek na detský džavot pravdepodobne nenatrafí.

Obrázok blogu

Zariadenie hotela ako také je čisté a skôr účelové. Na prízemí je umiestnená rozľahlá jedáleň s výhľadom na zeleň. Toho, komu záleží na kvalite, určite poteší profesionálna a ústretová obsluha a miestna kuchyňa. Pri polpenzii sa raňajky podávajú formou švédskych stolov a večera pozostáva z chutného štvorchodového menu. Možností je toľko, že si vyberie úplne každý, vrátane ľudí s potravinovými intoleranciami. Špecifické preferencie v súvislosti so stravovaním nepredstavujú žiadny problém a slušne formulovaným požiadavkám radi vyhovejú. Pre lowcostových turistov hotel Tri studničky svojimi nie práve ľudovými cenami zrejme príťažlivú alternatívu predstavovať nebude, no pre ľudí, ktorí sa orientujú na kvalitu, pravdepodobne áno.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Pobyt v hoteli Tri studničky môžem vrelo odporučiť. Za celý čas som mala s personálom hotela iba pozitívne skúsenosti a aj keď by sa pri prísnom sústredení na slabé stránky ubytovania dalo nájsť pár nedostatkov, nešlo o nič zásadné. Ak vás teda pomaly premáhajú pochybnosti, či existujú "jednorožce" v podobe ústretových podnikateľov - profesionálov, osobne si myslím, že sa nájdu - minimálne v hoteli Tri studničky.

Kristína Jakubičková

Kristína Jakubičková

Bloger 
  • Počet článkov:  174
  •  | 
  • Páči sa:  688x

Mám rada prácu so slovami. Vyberať to najvýstižnejšie je pre mňa také napĺňajúce, ako keď niekto rád skladá puzzle a nachádza zodpovedajúci diel skladačky. Ja si skladám vety a z nich súvetia a text. Zoznam autorových rubrík:  SpoločnosťPolitikaPsychológiaOsobnostný rozvojVzťahyŽivotné prostredie

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu