reklama

Keď musíš, tak ťa nezaujíma ani tma

Uplynulé mesiace naozaj uplynuli. Človek sa do pár vecí zahĺbi a zrazu mu to ide akosi veľmi rýchlo. Po dlhšom čase som do práce cestovala autobusom. A tam to na mňa prišlo. Myslím teraz písanie.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Stáli sme už v Púchove, bola tma, pretože bolo čerstvo zrána. Človek vidí z okien všeličo. Pekné topánky, dobiehajúcich ľudí, dievčatá, ktoré skorú jar vítajú takmer bosé. A potom som si všimla tohto pána. Dával si dolu nohavice a chystal sa čupnúť si. Poviete si, takto verejne? Áno, takto verejne.

Pán sa skryl za strom k malej budove vodárne či čo tam vlastne stojí. Bola tma, bolo ráno a na okolí málo ľudí. V kŕčoch však, milý kakajúci, zabudol na to, že je slušným občanom a nezobliekol si reflexnú vestu. Bol to reflexne osvetlený človek, ktorý práve musel.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Najbližšia verejná toaleta bola v centre mesta, také dobré tri kilometre peši. Ak by aj mal bicykel (to k tej veste), zrejme mi dáte za pravdu, že s produktom na krajíčku sa bicykluje veľmi neefektívne. Pána mi na jednej strane bolo ľúto, na strane druhej som bola rada, že som stihla odvrátiť zrak v pravej chvíli.

Z našej ulice som zvyknutá na kadečo. Bývam pri stanici a zadná časť je neosvetlená, čiže je to občas ten malý raj pre všetkých, ktorí musia. Pri tejto situácií som si dokonca spomenula aj na seba, ešte tak v začiatkoch gympláckych čias. Vybrali sme sa s kamarátkou Maťou do Novej Dubnice (lebo tou vtedy žili naše srdcia), vypili sme ako správne pankáčky pivo a v Košeci to na nás prišlo. Hrdinkami sme boli len do tej situácie, kým nám na čelá nevystúpil pot. Myslím, že nás niekde na dedine videli aj nejaké panie, nesnažili sme sa nejako skrývať. Bolo nám trápne, ale zároveň aj veľmi ľahko.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Situácie, v ktorých neviete či máte človeka ľutovať alebo sa nad ním mračiť, vznikajú aj v takýchto ranných autobusoch. Ešteže poniektorí chodia a robia po tme veci bez reflexných viest. Čo by polovica Slovenska pozerala v Krimi správach. Pozitívne informácie?

Kristína Lišková

Kristína Lišková

Bloger 
  • Počet článkov:  104
  •  | 
  • Páči sa:  0x

To nie vy musíte veriť líškam. Líšky musia veriť vám. Zoznam autorových rubrík:  POÉZIA z priečinkovLÍŠKA PÍŠELÍŠKA fotí a horujeBOOK LOOK - recenzie podľa mňaOMRVINKYOMRVINKY II.SPAM

Prémioví blogeri

Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu