reklama

„A keď sa to skončilo, tak sa spýtala, čo dokázala naša analýza?“

(Slobodná Európa) Nie pop, ale náš obecný rozhlas zabíja kultúru ľudových piesní. Niektoré prerobené dychovky znejú s klávesmi tak hrozne, až si ich v izbe spievam spolu s rozhlasom. Mojim favoritom je song, v ktorom po potôčku plávajú, perečka si zmáčajú, Zuzičkine husičky. A pekne gagocú.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Stáva sa mi to často. Počujem slovné spojenie, ktoré si automaticky spojím s piesňou, a ideš! V hlave si v tom momente spievam eM, to the I, to the Š-Ká-Ó (Miško!) z Vecovej pesničky Branči Kováč. Netreba ma do toho nútiť. Stačí, že predo mnou spomeniete nejakého Michala. Vy si budete hovoriť ďalej, a ja sa po strofe v mysli k vám opäť pripojím.

Najhoršie to bolo cez leto. Ľudia fičali na Egovi, žili len raz, a ja som sa nedokázala zbaviť spojenia Ego-neEgo, z hrušky dole, ktoré zaznelo v Lokal TV. Išlo ma roztrhnúť, pretože rádio na brigáde hralo Ega každý deň. Vysvetľujte potom ľuďom okolo vás, odkiaľ to máte, prečo to povedala Rytmausova mama a prečo si to vy musíte spievať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A tak si píšem diplomovku. Pre istotu bez hudby, aby ma to nelákalo tvoriť si vlastné texty. Prepracovala som sa do štvrtej kapitoly. Veselo píšem o tom, čo dokázala naša obsahová analýza regionálnych novín.

Analýza dokázala hov..!

To nie ja, to spieva Slobodná Európa. Myslím, že kým dopíšem kapitolu o analýze, bude sa jej zo mňa čkať. Keď dokončím svoju prácu, tak sa v závere nad sebou poriadne zamyslím.

„Čo dokázala naša analýza? Analýza dokázala h....“

Kristína Lišková

Kristína Lišková

Bloger 
  • Počet článkov:  104
  •  | 
  • Páči sa:  0x

To nie vy musíte veriť líškam. Líšky musia veriť vám. Zoznam autorových rubrík:  POÉZIA z priečinkovLÍŠKA PÍŠELÍŠKA fotí a horujeBOOK LOOK - recenzie podľa mňaOMRVINKYOMRVINKY II.SPAM

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu