reklama

Môže byť toto vôbec pravda?

O ovládnutí zdravotníctva, o nemorálnych ale nie nezákonných súvislostiach ohľadne  systému zdravotníctva, ohľadne  financovania zdravotníctva, ohľadne liekovej politiky. Vo svojom príspevku som vychádzal zo základných  informácií  z článku p. Františka Múčku v týždenníku Trend. Po pregooglení súvislosti  a po preverení niektorých faktov som dospel k tomu že to možné je, takže:

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

V sektore zdravotníctva , do ktorého ide takmer 8 % HDP dokázala jediná finančná skupina ovládnuť vládu, zdravotné poisťovníctvo,zmeniť systémovo zákony a ovládnuť finančné toky. Táto finančná skupina už teraz ovláda každú časť reťazca vrátane poisťovní, lekární, polikliník, laboratórií, časti nemocníc . Áno išlo aj o managerske ovládnutie Všeobecnej zdravotnej poisťovne spolu s Dôverou Penta rozhoduje o platbách za 93 % všetkých občanov Slovenska. Na ovládnutie zostali už len výrobcovia a vývoj liekov a zdegenerované štátne nemocnice. Po ich ovládnutí s našimi životmi a zdravím budú zametať páni len z jednej skupiny. A pri takomto ovládnutí myslím, že budú vládnuť čisto v zmysle trhových pravidiel. Keď môžem, trhnem čo môžem. Navyše zákonnou úpravou boli veci zmenené tak, že zákon dal poisťovniam voľné ruky pri výbere poskytovateľov zdravotnej starostlivosti. A keďže poisťovníctvo ovláda jedna skupina ovláda tým aj poskytovateľov. Či si to pripustíme, či nie. Poskytovateľom, lekárňam a nemocniciam môžu byť alebo z časti už boli vypovedané dvomi najväčšími poisťovnami zmluvy, zadržiavané platby, znižované platby, vzhľadom k nesolventnosti môžu byť likvidované oddelenia v konkurenčných zdravotníckych zariadeniach a premiestňované do tých naklonených skupine a pod. Toto môže viesť až k ich likvidácii, alebo modernému spôsobu výpalníctva. Prípad vhodný aj na riešenie Protimonopolného úradu. Z tohoto pohľadu zisk poisťovne Dôvera ktorý presiahol 16 miliónov Euro bude iba malým všimným.
Čo sa týka prípravy štátnych nemocníc na privatizáciu resp. ovládnutie cestou konkurzov a predajov týmto spôsobom, pokusy tu sú - vytvorenie akciových spoločností, možnosť konkurzov, exekúcií, deklarácia oddlženia nemocníc a ich oddlženie a potom ponuka na predaj, veď sú stále neziskové. Kto však nemocnice kúpi a dovolí si robiť konkurenciu finančnej skupine, ktorá má už v zdravotníctve takmer všetko? Takže cena bude zodpovedať ponuke a ponuka bude trhová a bude to len cena finančnej skupiny. 
Otázka znie kde v tejto situácii dofrasa je Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou, ktorý by mal regulovať a kotrolovať všetko čo sa týka financovania zdravotníctva? Je tu, dokonca ho platíme z našich peňazí pre finančnú skupinu. Jeho riaditeľ je však údajne pôvodom z tejto finančnej skupiny. Zabezpečí riadny dohľad a záchranu zdravotníctva?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Toľko výňatok z článku. A teraz ešte moje skromné otázočky:
Naozaj všetci odobrníci na zdravotníctvo sú z jednej a tej istej finančnej supiny?
Kde je vláda: Je pravicová a nevadí jej tento monopol deformujúci Trh. Prečo nekoná? Lebo Gorila.
Kde je opozícia, ktorá má biť na poplach a dať najavo všetkým že toto je proti všetkému zdravému rozumu. Prečo aj tento malý bodík nevyužije v predvolebnom boji. Prečo? Lebo Gorila. 
Je tu podozrenie z prepojenia opozície aj koalície? Alebo je toto už iné zviera?

Eduard Krištof

Eduard Krištof

Bloger 
  • Počet článkov:  53
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som úplne obyčajný človek, ktorým som bol vždy a aj ním ostanem. Som absolvent právnickej fakulty UK v Bratislave. Bol som robotník, radový policajt, riaditeľ v polícii, vyšetrovateľ, v súčasnosti som výsluhový dôchodca, zamestnanec a živnostník zároveň. Nad všetkým pre mňa stojí čistý štít. Moje heslo je:"čestne žiť, nikomu neškodiť, dať každému čo mu patrí." Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu