Potrebujeme:
300g kyslej kapusty
150g cestovín (fliačky)
1 menšiu cibuľu
slaninu
olej
soľ
Postup:
Nadrobno nakrájanú cibuľu opražíme na oleji
![Cibuľu nakrájame na krúžky a opražíme na oleji]()
Cibuľu nakrájame na krúžky a opražíme na oleji (zdroj: Foto: Lórant Kulík)
Pridáme nakrájanú kyslú kapustu. Podľa potreby pridáme trošku vody. Prikryjeme, občas premiešame, kapustu dusíme do mäkka.
![K opraženej cibuli pridáme nakrájanú kyslú kapustu, prikryjeme a dusíme kým kapusta nezmäkne]()
K opraženej cibuli pridáme nakrájanú kyslú kapustu, prikryjeme a dusíme kým kapusta nezmäkne (zdroj: Foto: Lórant Kulík)
Kým sa kapusta dusí, tak necháme v hrnci zovrieť vodu
![Počkáme kým voda začne vrieť, pridáme soľ]()
Počkáme kým voda začne vrieť, pridáme soľ (zdroj: Foto: Lórant Kulík)
Medzitým pripravíme cestoviny, ktoré budeme variť
![Najjednoduchší a najrýchlejší spôsob je použiť hotové cestoviny z obchodu]()
Najjednoduchší a najrýchlejší spôsob je použiť hotové cestoviny z obchodu (zdroj: Foto: Lórant Kulík)
Cestoviny varíme, kým nezmäknú podľa odporúčania, ktoré je uvedené na obale.
![Domáce cestoviny je potrebné variť kratšie, cestoviny z obchodu varíme podľa uvedeného návodu]()
Domáce cestoviny je potrebné variť kratšie, cestoviny z obchodu varíme podľa uvedeného návodu (zdroj: Foto: Lórant Kulík)
Uvarené cestoviny precedíme
![Uvarené cestoviny precedíme]()
Uvarené cestoviny precedíme (zdroj: Foto: Lórant Kulík)
Medzitým nakrájame slaninu
![Slaninu nakrájame na drobné kocky]()
Slaninu nakrájame na drobné kocky (zdroj: Foto: Lórant Kulík)
Nakrájanú slaninu opražíme
![Nakrájanú slaninu opražíme]()
Nakrájanú slaninu opražíme (zdroj: Foto: Lórant Kulík)
K uvareným cestovinám pridáme masť z opečenej slaniny, soľ a dusenú kyslú kapustu.Všetko dobre premiešame, ak je potrebné ešte dochutíme soľou a korením.
Článok pokračuje pod video reklamou
Článok pokračuje pod video reklamou
![K uvareným cestovinám pridáme masť z opraženej slaniny, soľ a dusenú kyslú kapustu.Všetko dokonale premiešame]()
K uvareným cestovinám pridáme masť z opraženej slaniny, soľ a dusenú kyslú kapustu.Všetko dokonale premiešame (zdroj: Foto: Lórant Kulík)
Hotové kapustové fliačky podávame čerstvé.Slaninu môžeme dať na vrch taniera, ale môžeme aj zmiešať s cestovinami pri príprave fliačok.
![Fliačky s kyslou kapustou podávame čerstvé]()
Fliačky s kyslou kapustou podávame čerstvé (zdroj: Foto:Lórant Kulík)
Sú známe aj ďalšie varianty receptu, ktoré sa môžu líšiť v jednotlivých regiónoch. Rešpektujeme, ceníme a vážime si všetky verzie, miestne a rodinné varianty tohto receptu. Uvádzame tradičný klasický recept na fliačky s kyslou kapustou. Každý si môže recept prispôsobiť a dochutiť podľa vlastných zvykov.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:
https://kulik.blog.sme.sk/c/515752/gastronomia-zemiakove-placky-harula-recept-overeny-viacerymi-generaciami.html
https://kulik.blog.sme.sk/c/514763/gastronomia-vyprazany-bravcovy-rezen-x-rocny-recept-overeny-casom.html?ref=najcit7dni
https://kulik.blog.sme.sk/c/514270/gastronomia-kapor-na-masle-jednoduchy-recept-pre-zaciatocnikov.html
https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html
https://kulik.blog.sme.sk/c/512678/gastronomianajlepsia-varena-ryza-podla-receptury-s-50-rocnou-tradiciou.html
https://kulik.blog.sme.sk/c/513442/gastronomia-jednoduchy-recept-na-leco-s-ktorym-si-bez-problemov-poradia-aj-zaciatocnici.html
https://kulik.blog.sme.sk/c/515207/gastronomia-bryndzove-halusky-recept-na-pripravu-slovenskej-narodnej-pochutky.html
https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html