Gastronómia: Vyprážaný bravčový rezeň - X- ročný recept overený časom

S dnešným receptom chceme inšpirovať začínajúcich kuchárov vo veku od 14 rokov. Je určený najmä pre tých, ktorí robia svoje prvé experimenty v kuchyni. Vieme, že pre trošku skúsenejších kuchárov je príprava rezňov bežnou rutinou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (33)

Potrebujeme:

1kg vykostené bravčové karé

200 g hladkej múky

200 g strúhanky

3 vajíčka

Olej podľa vlastného výberu

Soľ podľa chuti

Postup:

Vykostené bravčové karé nakrájame na jednotlivé porcie.

Základnou surovinou na prípravu vyprážaných rezňov je vykostené bravčové karé
Základnou surovinou na prípravu vyprážaných rezňov je vykostené bravčové karé (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

 Nakrájané mäso naklepeme a osolíme.

Vykostené bravčové karé nakrájame
Vykostené bravčové karé nakrájame (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Jednotlivé porcie obalíme v hladkej múke.

Naklepané a osolené rezne obalíme v hladkej múke
Naklepané a osolené rezne obalíme v hladkej múke (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Ďalšou dôležitou surovinou pre prípravu vyprážaných rezňov sú rozšľahané vajíčka, v ktorých rezne obalíme. Rozšľahané vajíčka môžeme mierne osoliť, rezne budú chutnejšie.Tí ktorí nesolia,rezne môžu pripraviť aj bez soli.

Po hladkej múke rezne obalíme v rozšľahanom a osolenom vajíčku
Po hladkej múke rezne obalíme v rozšľahanom a osolenom vajíčku (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Rezne obalíme v strúhanke, je to posledná fáza prípravy. Základom prípravy vyprážaných rezňov je trojitý obal, ktorého základom je múka, vajíčko a strúhanka.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Nakoniec rezne obalíme v strúhanke
Nakoniec rezne obalíme v strúhanke (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Rezne sú obalené v múke, vajíčku a strúhanke, môže nasledovať finálna časť. Nakrájané a obalené porcie vypražíme z oboch strán. Olej podľa vlastného výberu môžeme nahradiť bravčovou masťou, prípadne iným tukom. Rezne budú obsahovať viac cholesterolu, ale budú mäkšie a chutnejšie.

Rezne vypražíme z oboch strán na oleji
Rezne vypražíme z oboch strán na oleji (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Bravčové rezne podávame so zemiakovým šalátom, alebo so zemiakmi. Sú chutné s hranolkami, opekanými, ale aj varenými zemiakmi. Zvyknú sa podávať aj s ryžou, prípadne so zemiakovou kašou, prípadne s dusenou zeleninou. Každý si môže zvoliť prílohu a zeleninový šalát podľa vlastného výberu.

Výprážaný bravčový rezeň môžeme podávať so zemiakovým šalátom
Výprážaný bravčový rezeň môžeme podávať so zemiakovým šalátom (zdroj: Foto: Lórant Kulík)

Sú známe aj ďalšie varianty receptu, ktoré sa môžu líšiť v jednotlivých regiónoch. Uvádzame tradičný klasický recept na prípravu bravčových rezňov. Každý si môže recept prispôsobiť a dochutiť podľa vlastných zvykov.

SkryťVypnúť reklamu

Prajeme Vám dobrú chuť!

Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:

https://kulik.blog.sme.sk/c/514270/gastronomia-kapor-na-masle-jednoduchy-recept-pre-zaciatocnikov.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/512678/gastronomianajlepsia-varena-ryza-podla-receptury-s-50-rocnou-tradiciou.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513442/gastronomia-jednoduchy-recept-na-leco-s-ktorym-si-bez-problemov-poradia-aj-zaciatocnici.html

https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html

Lórant Kulík

Lórant Kulík

Bloger 
  • Počet článkov:  272
  •  | 
  • Páči sa:  1 635x

Po úspešnom absolvovaní Fakulty elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach som začal v roku 1997 spolupracovať s denníkom Korzo. Od roku 1998 do mája 2018 som aktívne prispieval z publicistickými článkami a reportážnymi fotografiami do rubrík História, Hobby a Varenie, ktoré pravidelne uverejňoval denník Korzár a Košický večer. Moje príspevky na tému Varenie vychádzali v roku 2006 aj v denníku Nový Čas.V regionálnych denníkoch som sa v publicistických príspevkoch venoval numizmatike, filatelii a ďalším záľubám, ktoré som ilustroval vlastnými fotografiami. Rubrika Hobby v od júna 2018 už nevychádza. Tento blog je voľným pokračovaním na uvedené témy. Je určený pre každého, kto má rád históriu, umenie a rád varí. Trojročné štúdium Dejín umenia na UTV Technickej univerzity v Košiciach som úspešne ukončil v roku 2020 a v roku 2021 Žurnalistické praktikum na akademickej pôde UTV UNIZA v Žiline. Od roku 2023 som členom Združenia historikov moderného výtvarného umenia. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

INESS

INESS

107 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

299 článkov
Roman Kebísek

Roman Kebísek

106 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu