Potrebujeme:
1kg vykostené bravčové karé
200 g hladkej múky
200 g strúhanky
3 vajíčka
Olej podľa vlastného výberu
Soľ podľa chuti
Postup:
Vykostené bravčové karé nakrájame na jednotlivé porcie.

Nakrájané mäso naklepeme a osolíme.

Jednotlivé porcie obalíme v hladkej múke.

Ďalšou dôležitou surovinou pre prípravu vyprážaných rezňov sú rozšľahané vajíčka, v ktorých rezne obalíme. Rozšľahané vajíčka môžeme mierne osoliť, rezne budú chutnejšie.Tí ktorí nesolia,rezne môžu pripraviť aj bez soli.

Rezne obalíme v strúhanke, je to posledná fáza prípravy. Základom prípravy vyprážaných rezňov je trojitý obal, ktorého základom je múka, vajíčko a strúhanka.

Rezne sú obalené v múke, vajíčku a strúhanke, môže nasledovať finálna časť. Nakrájané a obalené porcie vypražíme z oboch strán. Olej podľa vlastného výberu môžeme nahradiť bravčovou masťou, prípadne iným tukom. Rezne budú obsahovať viac cholesterolu, ale budú mäkšie a chutnejšie.

Bravčové rezne podávame so zemiakovým šalátom, alebo so zemiakmi. Sú chutné s hranolkami, opekanými, ale aj varenými zemiakmi. Zvyknú sa podávať aj s ryžou, prípadne so zemiakovou kašou, prípadne s dusenou zeleninou. Každý si môže zvoliť prílohu a zeleninový šalát podľa vlastného výberu.

Sú známe aj ďalšie varianty receptu, ktoré sa môžu líšiť v jednotlivých regiónoch. Uvádzame tradičný klasický recept na prípravu bravčových rezňov. Každý si môže recept prispôsobiť a dochutiť podľa vlastných zvykov.
Prajeme Vám dobrú chuť!
Ďalšie recepty sú dostupné kliknutím na link:
https://kulik.blog.sme.sk/c/513059/gastronomia-holubky-klasicke-plnene-kapustove-listy.html
https://kulik.blog.sme.sk/c/513871/gastronomia-sampinony-na-smotane-rychlo-lacno-a-chutne.html