reklama

Krčma je ich druhým domovom: Celebrity, ktoré bez zábran pijú, drogujú a fetujú

Či ide o Slovenské, alebo zahraničné celebrity, si môžete prečítať v príspevku.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (10)

Niektorí pijú dodnes, ale väčšina celebrít si našla spôsob, ako sa zbaviť drog a alkoholu. Podľa webu „heatline.com“, niektoré zahraničné celebrity pútajú pozornosť vďaka návykovým látkam. V krátkom príspevku prinášame príbeh niektorých zahraničných celebrít, ktorí nedokázali odolať drogám a alkoholu.

Text a preklad: Lórant Kulík

Foto: archív

1. Billy Joel

1.Billy Joel
1.Billy Joel 

Billy Joel sa trápil s alkoholizmom. Pitie mu prekážalo v kariére a osobných vzťahoch. Kolega Elton John prosil Joela, aby sa dal liečiť z alkoholizmu. V časopise Rolling Stone zo začiatku roku 2011 John cituje, že Joel sa musel podrobiť „tvrdej“ protialkoholickej kúre a že alkoholizmus mu prekáža v živote a kariére.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

2. David Hasselhoff

2.David-Hasselhoff
2.David-Hasselhoff 

David Hasselhoff  získal popularitu vďaka alkoholizmu. Domáce video opitého Hasselhoffa sa stalo virálnym v roku 2007 a získalo vysielací čas v nespočetných spravodajských programoch a na internete. Jeho práva navštevovať jeho dcéry boli dočasne pozastavené, čo ho prinútilo vyhľadať vážnu pomoc pre svoju závislosť.

3. Carrie Fisher

3.Carrie Fisher
3.Carrie Fisher 

S Carrie Fisher to došlo tak ďaleko, že v roku 2008 vydala knihu „Wishful Drinking“ o boji s alkoholizmom. Ak sa chcete dozviedieť viac o boji Carrie Fisher s alkoholizmom, tak si knihu prečítajte.

4. Bradley Cooper

4. Bradley Cooper
4. Bradley Cooper  

Bradley Cooper mal svoje vzostupy a pády. Alkohol mal na umelca vplyv  takmer na všade a na všetko. Cooperove vyjadrenia potvrdzujú, že alkohol ovplyvňuje nielen samotného alkoholika, ale aj jeho okolie.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

5. Betty Ford

5.Betty Ford
5.Betty Ford 

Keď sa Betty Ford, manželka bývalého prezidenta Geralda Forda zotavila z alkoholizmu, založila Betty Ford Center, aby pomohla ostatným prekonať zneužívanie návykových látok a alkoholu.

6. Mel Gibson

6.Mel Gibson
6.Mel Gibson 

Mel Gibson verejne priznal, že celý svoj dospelý život bojoval s alkoholizmom.V roku 2009 ho zatkli za jazdu pod vplyvom alkoholu.V minulosti Gibson vyhľadal odbornú pomoc a kvôli problémom s alkoholom sa prihlásil na rehabilitáciu.

7. Stephen King

7.Stephen King
7.Stephen King 

Svetoznámy hororový spisovateľ zápasil s alkoholom a drogami. V roku 1987 Kingova rodina a priatelia zorganizovali intervenciu a vysypali pred neho dôkazy o jeho závislosti. King okamžite vyhľadal pomoc a koncom 80. rokov skončil so všetkými formami drog a alkoholu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

8. Robin Williams

8. Robin Williams
8. Robin Williams  

Niekedy dokážu ovplyvniť umelcov osudy priateľov a kolegov. Keď komik John Belushi zomrel v roku 1982 na predávkovanie kokaínom, tak Robin Williams skončil s alkoholizmom. V rozhovore s Diane Sawyerovou v roku 2006 Williams hovoril o realite, že na pitie nie je vždy dôvod. Je to závislosť, ktorá nie je spôsobená ničím.

9. Lindsay Lohan

9. Lindsay Lohan
9. Lindsay Lohan  

V roku 2010 na základe súdneho rozhodnutia bola donútená nosiť náramok na detekciu alkoholu. V roku 2014 mala Lohan verejnú recidívu vo svojej reality show, čo demonštrovalo, že poraziť závislosť od alkoholu je skutočne pokračujúci boj.

10. Daniel Radcliffe

10.Daniel Radcliffe
10.Daniel Radcliffe 

Radcliffe vyrastal v šoubiznise. Daniela začali ovplyvňovať skutočné životné výzvy. Sám prišiel k poznaniu, že pitie alkoholu je nezdravé a poškodzuje telo aj spoločenský život. Prezradil, že zvykol pred nakrúcaním piť, ale v poslednom čase sa snaží alkoholizmu vyhýbať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Zdroj:

https://www.healthline.com/health/celebrity-alcoholics

 

 

Lórant Kulík

Lórant Kulík

Bloger 
  • Počet článkov:  270
  •  | 
  • Páči sa:  1 608x

Po úspešnom absolvovaní Fakulty elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach som začal v roku 1997 spolupracovať s denníkom Korzo. Od roku 1998 do mája 2018 som aktívne prispieval z publicistickými článkami a reportážnymi fotografiami do rubrík História, Hobby a Varenie, ktoré pravidelne uverejňoval denník Korzár a Košický večer. Moje príspevky na tému Varenie vychádzali v roku 2006 aj v denníku Nový Čas.V regionálnych denníkoch som sa v publicistických príspevkoch venoval numizmatike, filatelii a ďalším záľubám, ktoré som ilustroval vlastnými fotografiami. Rubrika Hobby v od júna 2018 už nevychádza. Tento blog je voľným pokračovaním na uvedené témy. Je určený pre každého, kto má rád históriu, umenie a rád varí. Trojročné štúdium Dejín umenia na UTV Technickej univerzity v Košiciach som úspešne ukončil v roku 2020 a v roku 2021 Žurnalistické praktikum na akademickej pôde UTV UNIZA v Žiline. Od roku 2023 som členom Združenia historikov moderného výtvarného umenia. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu