reklama

Príbeh: Predajca daroval Billovi Gatesovi noviny, vtedy ešte netušil že bude miliardár

Aj tí najbohatší boli niekedy chudobní. Príkladom je životná lekcia Billa Gatesa. Miliardár prostredníctvom vlastného životného príbehu pochopil, že čo je ozajstné bohatstvo. Viac informácií v príspevku.

Príbeh: Predajca daroval Billovi Gatesovi noviny, vtedy ešte netušil že bude miliardár
Bill Gates keď nebol slávny ani bohatý (Zdroj: Foto: militarynotes.home.blog)
Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

 Preklad textu: Lórant  Kulík, foto: mylitarynotes.home.blog

Nemal ani na noviny                                  

Miliardár Bill Gates  keď bol mladý, nemal peniaze na rozdávanie. Na letisku v NewYorku sa ocitol nie v najlepšej finančnej situácii, keď ešte nebol bohatý ani slávny. Videl predajcu novín, ale nemal dosť peňazí. Kamelot Gatesovi ponúkol noviny zadarmo, ale myšlienku nákupu dennej tlače sa snažil Bill oddialiť. Povedal, že noviny nechce, lebo nemá pri sebe dosť peňazí. Kamelot dal Billovi Gatesovi, noviny zadarmo.Situácia sa asi o mesiac zopakovala, predajca novín vtedy daroval aktuálny výtlačok denníka mladému chlapcovi už druhýkrát.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Bohatý Bill Gates vyhľadal kamelota                           

Miliardár po 19 rokoch vyhľadal predajcu novín a sa ho spýtal, či si pamätá príbeh s novinami. Trvalo takmer rok, kým Bill Gates našiel predajcu, ktorý mu dvakrát daroval noviny.

Čokoľvek vám splním čo chcete  

Bill Gates navrhol predajcovi novín, že mu splní čokoľvek, čo si želá. Kamelot povedal, že keď bol chudobným predajcom, tak Billovi Gatesovi ochotne pomohol. Pokúšate sa mi pomôcť teraz, keď ste najbohatším mužom sveta.Kamelot ponuku miliardára odmietol.

Bohatí sú tí, ktorí majú dobré srdce                      

Vtedy si miliardár uvedomil, kto je naozaj bohatý a že najväčším bohatstvom nie sú peniaze. Bohatí sú tí, ktorí majú srdce. Miliardár si uvedomil, že dôležité je dôležité mať dobré srdce, byť dobrým a pomáhať iným keď to potrebujú. Je to najväčšie bohatstvo, čo sa nedá kúpiť za peniaze...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Bill Gates keď nebol slávny ani bohatý
Bill Gates keď nebol slávny ani bohatý (zdroj: Foto:militarynotes.home.blog)
Bill Gates 2021
Bill Gates 2021 

Zdroj:https:/militarynotes.home.blog/2019/12/29/the-story-of-bill-gates-and-a-newspaper-vendor/amp/

Lórant Kulík

Lórant Kulík

Bloger 
  • Počet článkov:  270
  •  | 
  • Páči sa:  1 608x

Po úspešnom absolvovaní Fakulty elektrotechniky a informatiky Technickej univerzity v Košiciach som začal v roku 1997 spolupracovať s denníkom Korzo. Od roku 1998 do mája 2018 som aktívne prispieval z publicistickými článkami a reportážnymi fotografiami do rubrík História, Hobby a Varenie, ktoré pravidelne uverejňoval denník Korzár a Košický večer. Moje príspevky na tému Varenie vychádzali v roku 2006 aj v denníku Nový Čas.V regionálnych denníkoch som sa v publicistických príspevkoch venoval numizmatike, filatelii a ďalším záľubám, ktoré som ilustroval vlastnými fotografiami. Rubrika Hobby v od júna 2018 už nevychádza. Tento blog je voľným pokračovaním na uvedené témy. Je určený pre každého, kto má rád históriu, umenie a rád varí. Trojročné štúdium Dejín umenia na UTV Technickej univerzity v Košiciach som úspešne ukončil v roku 2020 a v roku 2021 Žurnalistické praktikum na akademickej pôde UTV UNIZA v Žiline. Od roku 2023 som členom Združenia historikov moderného výtvarného umenia. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu