reklama

Grand Opening (S)Hit

Už som si myslel, že nikdy nenapíšem blog. Ale musím to niekam dať, lebo ma trafí šľak a potom už fakt nikdy nič nenapíšem. Ako jeden z mnohých som bol včera večer na Grand Opening Show. Ako jeden z mnohých som domov odchádzal s tým, že niečo tak zlé som snáď ani nevidel a že sa mi to celé len zdalo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Nebudem objektívny. Nebol som tam celý čas. Po asi dvadsiatich piatich minútach som aj s manželkou odišiel a vrátili sme sa asi po polhodine. Ale aj tak bohato stačilo. Pozrel som si dnes pre istotu aj oficiálnu stránku EHMK, čo som naozaj bol na správnom podujatí. Žiaľ áno.

Že plno veci nefungovalo, to ani komentovať nebudem. Že medzi jednotlivými blokmi, ktoré na seba (môj názor) nijako nenadväzovali, bolo až príliš dlhé trápne ticho, to bol ďalší bonus. Že nejaký raperi vytvorili jedinečnú pieseň o meste, to sa mi tiež veľmi nezdá. Asi mám príliš vysoké kritériá na jedinečnosť. Podľa oficiálnej stránky program pokračoval úžasnými vystúpeniami a netradičnými spojeniami. Je možné, že to bolo vtedy, keď som bol odídený, lebo z toho, čo sa ku mne dostalo, som bol síce naozaj v úžase, ale nemom. Ak sa teda niečo ku mne do sektoru 4 dostalo, lebo ozvučenie má lepšie aj Kaviareň Slávia s hudobným mágom Stašákom. Na obrazovku sa tiež nedalo veľmi spoľahnúť, keďže organizátori mnohým jedincom dovolili rozprestrieť si nad hlavami dáždniky. Že niektorí majstri takto prekryli polovicu obrazovky, im asi nevadilo, lebo oni videli.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Hymna EHMK – mám k nej naozaj niečo povedať? Toľko infantilnosti pokope sa tiež každý deň nevidí. Vraj som bol svedkom aj úžasného svetelného divadla a laserových efektov, ale tiež o tom nič neviem. Aspoň Dóm bol vysvietený pekne, to sa musí uznať. A nečakaný záver – vypustenie veľkého balónu, ktorý nie a nie vzlietnuť (ani sa mu nečudujem). Ako v materskej škole. Balóniky, hurá. Nápad so vzlietnutím do kozmu je tak otrepaný, že aj blízke stretnutie so zombíkmi by bolo lepšie.

A ohňostroj, aký doteraz Košice nevideli ... fakt nevideli. Ale zato sme si mohli vychutnať úžasný dymový stĺp na okrajoch ktorého bolo vidno zvyšky onoho grandiózneho ohňostroja.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Keď si myslíte, že som neobjektívne kritický, mali ste tam byť. Som zvedavý, či by ste vydržali. Program možno bavil 15 ročných tínedžerov, lebo bol rap. To je asi tak všetko. Pre ostatných to musel byť dramaturgicky, režisérsky a technicky nezvládnutý odpad, ktorý sa ničím nelíšil od bežného programu hocikedy v lete.

To zas bude rok.

Pavol Kuspan

Pavol Kuspan

Bloger 
  • Počet článkov:  14
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Homo homini lupus. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu