reklama

Zážitky z Macaa

V rámci zájazdu Čína pre milovníkov histórie, strávime pár dní aj v Macau. Macao patrí síce pod Čínu, ale je to samostatná oblasť, ktorá patrila pod správu Portugalska. Jedine v Macau (z celej Číny) sú povolené hazardné hry a prostitúcia.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Prechádzame pešo uličkami Macaa ku zrúcanine kostola svätého Pavla, ktorý postavili Portugalci. Medzičasom niekoľkokrát spŕchne. Nad mestom je opar, vzduch je teplý, ťažký a vlhký. Po prehliadke zrúcaniny navštívime dve veľké kasína, v ktorých Číňania míňajú svoje peniaze. Prvé kasíno je Casino Lisboa, ktoré je už zvonka neprehliadnuteľné svojou svetelnou reklamou. Druhé je Venetian, ktoré je zvláštne aj tým, že je vybudované v štýle Benátok.
Na ďalší deň ráno nás budí zvuk hromu, vonku leje ako z krhly a to doslova. Vyberáme sa pešo ku pevnosti Guia, v ktorej sa nachádza najstarší maják v Číne. Po ceste počúvame zvláštne monotónne zvuky znejúce ako mantry budhistických mníchov. Od sprievodcov sa dozvedáme, že zvuky vydávajú obrovské žaby, ktoré tu žijú.
Ďalšia pevnosť, ktorú navštívime, sa volá Monte Fort a nachádza sa nad mestom. Je z nej pekný pohľad na Macao, ale nie dnes, pretože nad mestom je hmla. Delá, ktoré sa tu nachádzajú zahrmeli iba jeden krát pri nájazde Holanďanov. Po celý čas oboch prehliadok výdatne leje. Samozrejme, že nohy máme úplne mokré. Cestou späť ideme cez malú ZOO. Ešte zastavujeme pri čínskom chráme bohyne A-Ma, kde sa pália vonné tyčinky. Predtým si niečo môžeme priať a malo by sa to splniť.
Obedujeme spoločne v bufetovej reštaurácii, kde nastáva problém pri platení. Číňania väčšinou neovládajú cudzie jazyky a tak je dosť problematické sa s nimi dohodnúť. Okrem toho sú neskutočne pomalí a „chaosáci, na čo našinec zvyknutý nie je.
O šiestej je spoločná večera v reštaurácii, kde sa varí priamo na stoloch. Keď zovrie vývar, máme do neho pridať pripravené suroviny - živé krevety napichnuté na špilkách, plátky mäsa a ryby, mäsové guľky, huby, rezance a rôzne ingrediencie. Krevety, ktoré ešte hýbu nožičkami, sa všetci okúňame hodiť do vriaceho vývaru. Nakoniec to urobí čašník. Uvarené sú celkom dobré, ale aj tak nám ich je ľúto.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Obrázok blogu


Portugalská architektúra a čínska rikša

Obrázok blogu


Pečie a varí sa priamo na ulici

Obrázok blogu


Sušené morské "dobroty"

Obrázok blogu


Podvečerné Macao

Obrázok blogu


Zrúcanina kostola svätého Pavla

Obrázok blogu


Kasíno Lisboa

Obrázok blogu


Kasíno Venetian

Obrázok blogu


"Benátky" vo vnútri kasína Venetian

Obrázok blogu


Najstarší maják v Číne

Obrázok blogu


"Výhľad" na upršané Macao

Obrázok blogu


Ťažký dohovor s obsluhou

Obrázok blogu


Televízna veža

Obrázok blogu


Varenie na stoloch

Obrázok blogu


Ešte živé krevety...

Obrázok blogu


... a tu už uvarené

Anna Kustrová

Anna Kustrová

Bloger 
  • Počet článkov:  32
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som žena-matka starajúca sa o dve deti, jedného manžela a jedného psa. Baví ma záhrada, lyžovanie, fotografovanie, brušné tance, rada spoznávam nové krajiny. Zoznam autorových rubrík:  PríhodyFotografiePrírodaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu