reklama

Tieň

Zablúdil som k potoku. Keď som bol mladší, hrávali sme sa tam, stavali hrádze, skákali do vody. Hneď vedľa bolo vidieť pílu. Robotníci deň čo deň zvážali drevo z lesa. Z niekoľkých kmeňov sme si urobili malú plť a plavili sa prieč potokom. Koľko detskej radosti, s veľkou námahou udržať sa na hladine.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Nič sa tu nezmenilo. Prenikavá vôňa nespracovaného dreva , piliny, upokojujúci zvuk tečúcej vody. Vezmem si do dlane pár malých kamienkov.

- Čľup. - Nezaujate, pokojne, vyrovnane som ich hádzal do vody.

- Čľup. Čľup. - Jeden za druhým padali na dno. S nekonečnou istotou sa ukladali, kam patria. Každý jeden si našiel svoje pohodlné miesto, kde prečká pár chvíľ svojho osudu, kým ho ktosi opäť nevezme a neuloží niekam úplne inam. Do vrecka na nohaviciach, do škatule od mlieka. Kamkoľvek.

Očistil som si vlhké ruky a starostlivo šmátral v ruksaku, ktorý bol hneď za mnou.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

- Niekde tu musí byť. – Polohlasne som sa povzbudzoval v hľadaní. Snažil som sa vytiahnuť môj vysokoškolský index.

- Konečne! Tu je.  – Začal som listovať trochu špinavé stránky. Hneď na úvodnej bola moja fotografia. Temer až s hrdosťou som sa zadíval do svojich osemnásťročných očí.

- Fakulta elektrotechniky a informatiky. – Postupne som sa pokúšal prelúskať jednotlivé riadky, ukazovákom prechádzam slovo po slove. Prvý ročník štúdia, druhý ročník štúdia, obracal som strany a priložil si k útly zošit k tvári. Chcel som ešte posledný krát pocítiť čaro študentských čias. Tridsiata prvá strana, štvrtý ročník štúdia. Pri dvoch predmetoch chýbala známka a podpis, čo znamenalo, že som nezískal dostatočný počet kreditov na postup do ďalšieho ročníka.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Po krátkom boji som v rukách držal niekoľko samostatných stránok. Pomaly som začal vyrábať malé papierové loďky a opatrne som ich kládol na hladinu. Jedná za druhou sa nechali unášať prúdom. S nekonečnou istotou putovali, kam patria. Vydali sa hľadať svoje vytúžené miesto, kde budú ďalej žiť svoj osud.

Tomáš Kuzár

Tomáš Kuzár

Bloger 
  • Počet článkov:  19
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Zaujímam sa o web, webové technológie, automatizované spracovanie textových dát. Viac na: tomaskuzar.wordpress.com Zoznam autorových rubrík:  Webový projektLiterárna kaviareňNa cestáchSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu