"Medovníky? A to akože prečo?"

Víkend pred nami. Piatok večer ešte klusám do auparku, kúpiť zopár potrebných vecí - celkom dobrý čas na nakupovanie, veď všetci sa doma chystajú na žúrku. Počkám na frajera, kým sa vráti z Prahy a frčíme do Tomášova. Nezabudnem na nepríčetný pohľad kolegyne, ktorej na otázku, ako idem cez víkend žúrovať, odpovedám pre ňu neočakávanou odpoveďou piecť s kamoškou medovníky. Z jej očí už len čítam: A to akože prečo?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (3)

Pečenie bolo zábavné. Dokonca som prišla na to, že cesto na medovníky nekysne, ale len tak stojí cez noc v chladničke. No jaká som blondína!
V piatok večer Zu zamiesila a v sobotu sme sa do toho pustili. Rozvaľkať cesto, vykrojiť rôzne tvary z cesta prilepeného na dosku...ešte raz rozvaľkať a vykrojiť znovu. Medzitým zjesť dva balíky špagiet, pikantnú slepačiu, nakŕmiť škaredého kocúra, pekného psíka, umyť desaťkrát riady a nekýchnúť si nad múkou.
Po čase to začína voňať, postavičky sú upečené. Niektoré sú bledé, niektoré tmavšie. Rasizmus. Celý dom vonia pečením. Z cukru a bielka (teraz už machrujem, Zu ma to naučila..) vyrábame polevu. Ozdobíme medovníky šikovnými ťahmi, necháme vychladnúť a pekný deň je za nami.

No jakí sme trápni, že sme neboli na žúrke !

Janica Lacova

Janica Lacova

Bloger 
  • Počet článkov:  27
  •  | 
  • Páči sa:  0x

kreativec s optimistickou naladou Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

50 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
INESS

INESS

109 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu