reklama

Karol Beck so zväzom mladým moc nepomohli.

Okolo tenistu Karola Becka sa rozbehla poriadna aféra v súvislosti s jeho údajným dopingom. V týchto dňoch sa očakáva rozhodnutie Medzinárodnej tenisovej federácie (ITF) ohľadom jeho trestu, prípade uznania jeho neviny. Problém však nie je len v samotnom dopingu.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (9)

Ono sa to stáva, že športovec dopuje. Nie je to vôbec pekné a už tobôž nie príkladné správanie. Najhoršie na to všetkom je, že Karol Beck ešte aj klame. Na začiatku keď aféra presiakla na verejnosť, tak tvrdil, že o svojom dopingu nič nevie a nie je si ho vedomí. Teraz vyšlo najavo, že už vtedy o ňom vedel.

Ešte zarážajúcejšie je, že neklamal len samotný Beck, ale klamal celý Slovenský Davis cupový tým a celý Slovenský tenisový zväz. Už pred zápasom nášho týmu vo finále Davis cupu proti Chorvátsku zväz o jeho dopingu vedel a napriek tomu nominovali Becka na zápas. Zahrali pred ľudmi "nádherné" divadielko a robili doslova "šaškáreň". Je to smutné najmä po tom ako im slovenský fanúšik pomáhal na ceste až do finále. Stačilo jednoducho povedať: "Beck hrať nebude, lebo dopoval." Bolo by to férové voči nám všetkým.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Celá kauza by mi mohla byť v podstate ukradnutá, keby som nemal tú možnosť, že tak trochu pracujem s mladými športovcami. Sú to prevežne deti do 14 - 15 rokov. Snažíme sa im vtláčať do ich myslenia to, že šport je o férovosti, o čestnosti, o zábave, ale aj o chybách ktoré sa robia a ku ktorým sa následne treba postaviť chlapsky. Niekedy sa mi však zdá, že všetko toto je zbytočné, pretože idoly tejto mládeže, nám celú prácu kazia. Karol Beck je určite pre mnohých mladých športovcov vzorom. Ako majú teraz vnímať fair-play po tom ako nás zavádzal? Ako im teraz vysvetliť, že klamať nie je správne, keď to urobil zväz zastrešujúci ich vzor?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Nielen športovci, ale aj funkcionári by si mali uvedomiť, že šport to nie sú len peniaze a sláva, ale to je aj príklad pre mládež a výchova mládeže. Každý vrcholový športovec sa nepriamo podieľa na výchove mladých a mal by im byť preto čistým a férovým príkladom.

Matúš Lakoštík

Matúš Lakoštík

Bloger 
  • Počet článkov:  58
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Len taký obyčajný človek na našej planéte. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenáŠportSpoločnosťSúkromnéPolitikaKultúra

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu