reklama

Jánska Kaďa

Kam zas ideš??? Veď si bol včera!!! Noo, doobre...ale dávaj si na seba pozor! Tak podobné dialógy odznievajú medzi mnou a mojou starostlivou ženou celú letnú sezónu. Tá v tomto prípade začína už od mája a trvá do konca októbra.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Pred tromi rokmi som tov lete so starostlivosťou o dom a trávnik v záhrade eštepred odchodom na dovolenku prehnal a moja chrbtica mi to spočítala. Aj keďto bola asi len tá povestná posledná kvapka...lebo ako mi vysvetlil neskôrprimár na neurológii, chrbtica si pamätá všetky prehrešky, ktorých som sadopustil voči nej. A svojpomocná stavba domu ešte za onoho režimu, čivysedávanie v práci za počítačom a na dlhých, mnohokrát ničneriešiacich poradách, stresy z termínov za tohto režimu...no, nebudem tovšetko spomínať, proste to dávachrbtici zabrať.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A tak som začal meniť svojedenné stereotypy, včaššie som chodil z roboty a k slovu sa znovudostávali zanedbávané aktivity. V lete plávanie na blízkej vodnej nádrži,v zime lyžovanie. Liptov má v tomto smere ideálne možnosti. Aleobjavil som aj niečo nové. Vlastne neobjavil. Dávno som o tom vedel.Nechápavo som krútil hlavou nad „čudákmi“, čo sa počas leta a niektorífanatici dokonca aj v zime chodili pravidelne „močiť“ v nenápadnej,zastrčenej jame s liečivým prameňom v Jánskej doline...vlastne hneďza dedinou.

Obrázok blogu

Dobrý sused mi poradil, aby somto skúsil aj ja, je to vraj lepšie ako kozmodisk. Tak som teda skúsil.A stačilo raz. Teraz zas iní nechápavo krútia hlavou. Odvtedy aj ja pravidelne 2-3 krát do týždňa sadám nabicykel a idem do Kade, ako tú zázračnú jamu pomenovali miestni ľudia.Pozitívne účinky sú nesporné, človek sa cíti dokonale zrelaxovanýa v dobrej fyzickej ale aj psychickej kondícii.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu
Obrázok blogu

 
V prázdninových mesiacochtam býva nasáčkovaných aj 10-12 ľudí naraz, jeden vedľa druhého. Poliaci, Česi,Bratislavčania, Pražáci (mnohí z nich sa pravidelne vracajú)...asamozrejme domáci. Mladí aj tí skôr narodení, muži aj ženy. Od rána až doneskorého večera. V Kadi sa človek dozvie viac ako na najlepšom spravodajskomkanále. Všetko sa tam „premelie“, ako voľakedy v krčme. A obec ako ajmiestni obyvatelia si tiež prídu na svoje. Súkromné penzióny pribúdajú,súkromné domy sa rekonštruujú, modernizujú. Veď Kaďa a atraktívna Jánskadolina priťahuje návštevníkov, čo sa radi ubytujú a stravujú na súkromí.A to je dobre.

SkryťVypnúť reklamu
reklama
Obrázok blogu


Peter Laučík

Peter Laučík

Bloger 
  • Počet článkov:  28
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som zrelý muž s vyhraneným názorom na život... a predsa som vďaka mojej dôvere ešte vždy občas prekvapený (alebo, žeby naivný?). Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu