reklama

Hex, Cmorík, Valihora a René Lacko

* Rozhovory * Koncerty * Rozhovory *

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
S Le Payaco som rozhovor (zatiaľ) nerobil. Hlava vľavo patrí Štemplíkovi, medzi mnou a Ďurom Vitézom sedí Čyčy zo skupiny Skaprašupina.
S Le Payaco som rozhovor (zatiaľ) nerobil. Hlava vľavo patrí Štemplíkovi, medzi mnou a Ďurom Vitézom sedí Čyčy zo skupiny Skaprašupina. (zdroj: Foto: Miro Trimay)

 Trochu som sa pohrabal vo virtuálnom archíve regionálneho týždenníka My - Liptov. V uplynulom roku som preň napísal viacero rozhovorov, ktoré možno potešia aj čitateľov blog.sme.sk.

 Martin Valihora je jeden z mála slovenských hudobníkov, ktorí pôsobia celosvetovo. Budúci piatok sa vráti na rodnú hrudu so svojimi americkými kolegami Walking Vision. Odohrajú sedem skvelých koncertov, takže si ich nenechajte ujsť:

24. 11. - Liptovský Mikuláš - Hudobroň

25. 11. - Brezno - Bombura

26. 11. - Senica - Dom kultúry

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

27. 11. - Košice - SOU dopravné

28. 11. Banská Bystrica - PKO (Robotnícky dom)

29. 11. Bratislava - PKO

30. 11. - Levice - S-Klub

 S Martinom sme počas jarného turné s iným jeho projektom, v ktorom hráva - Dan Brantigan Quintet - urobili príjemný rozhovor. Okrem iného v ňom prezrádza, čo ho motivovalo odísť do USA: "Chcem hrať, chcem spoznávať. Potreboval som investovať tú energiu, ktorú som v sebe mal, to nadchnutie, ktoré som v sebe cítil, keď som ako malý chlapec počúval hudbu a chcel som sa k nej dostať bližšie. Proste ísť ďalej, započúvať sa a pochopiť, prečo tí ľudia hrajú, ako to hrajú a prečo sa mi to tak páči. Ako to robia. A potom si prípadne s nimi zahrať. Postupne sa mi to darí, stretávam ich. Je to úžasná inšpirácia, veľmi ma to obohacuje byť s nimi v reálnom čase a nevnímať ich odtiaľto zo Slovenska iba ako modly." Celý rozhovor si môžete prečítať tu.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

 Skupina Hex je stále v kurze. Sledujem ich od prvého albumu, videl som množstvo ich koncertov, dokonca som s nimi absolvoval jedno alebo dve turné. Pri príležitosti toho ostatného odpovedal Yxo na pár otázok. Prekvapil ma informáciou, že časť skupiny pripravuje hudbu k jednému divadelnému predstaveniu. Mimo rozhovoru skonštatoval, že dostávajú toľko ponúk na vystúpenia, že niektoré musia odmietať. Do konca roka ale určite odohrajú ešte tieto:

21. 11. - Banská Bystrica - V klub

22. 11. - Prievidza - Dom kultúry

06. 12 - Bratislava - Stará tržnica: Zimný Žákovic open (po šiestich rokoch oprášili projekt tHEX Cure - Hex hrá Cure)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

07. 12. 2006 - Bratislava - DK Lúky (koncert na želanie)

13. 12 - Bratislava - PKO (Beánia architektov)

 Ak poznáte skupinu Babylon, možno viete, že spevák Maťo Máček kedysi pôsobil vo formácii Big Bang. V Opuse im začiatkom deväťdesiatych rokov vyšiel dokonca album. V kapele okrem neho pôsobil pozoruhodný gitarista René Lacko. Big Bang bol hard rock inšpirovaný Led Zeppelin a Hendrixom. René dnes hráva predovšetkým blues, a aj o tom bol náš rozhovor.

 Druhá slovenská SuperStar - Peter Cmorík - poviem pravdu, ako človek urobil na mňa výborný dojem. Na jednej strane zdravé sebavedomie, na strane druhej skromnosť. Žiadna cukríková star. Rozhovor sme robili pred jedným z jeho koncertov, z ktorého som mal obavy. Manažérovi Jožkovi Šebovi som však už počas skvelej dvojhodinovej hudobnej show priznal, že som očarený. Veľa hudobníkov, ktorí počuli Cmoríkove piesne z rádia, alebo dokonca poznajú celý album, mi nechcú veriť, že naživo je to úplne o niečom inom. Treba zažiť. Ja som tiež neveril, a rád konštatujem, že som sa mýlil. Možno má Cmoro naozaj pravdu, keď hovorí: "SuperStar bola súťaž, kde ťa všetci rozobrali do poslednej noty. A teraz, keď vyšiel album, tak majú stále pocit, že súťaž pokračuje ďalej. A aj o tom to je."

Peter Lehotský

Peter Lehotský

Bloger 
  • Počet článkov:  214
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Komunikačný manažér. Predtým novinár, copywriter, PR expert, election team manager.Človek spojený s rozbehom najlepšieho slovenského hudobného spravodajského portálu Hudba.sk. Na blog.sme.sk prispievam od decembra 2004. Vždy ma rozčúli veta "To sa nebude dať...". Zoznam autorových rubrík:  Listy premiéroviMjúzik!Dozvuky relatívneho šialenstvaKeď dvaja robia to isté...Dobré správyShowBizReceptár (aj) na nedeľuÚletovníkTipy, ktorými môžete potešiťPolitikaSpoločnosťHudba na webeRecenzie a iné "-ie"Pár otázok (Rozhovor s ...)FikciaRecyklátorSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu