reklama

Aj Maďari spievajú slovenskú hymnu. Po maďarsky!

Šialenstvo okolo tzv. vlasteneckého zákona máme za sebou, parlamentným hlasovaním prešiel v podstate hladko, 77 zo 122 prítomných bolo za. Ale k veci. Shooty napísal pekný príspevok, z ktorého vyberám. A pripájam video.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (182)

Áno, aj sme si tiež v škole kadejaké pesničky museli vypočuť. Na školských akadémiách okrem Československej aj Sovietsku hymnu a Internacionálu, na hudobnej sme vyspevovali Mládežnícku a Pieseň práce. Na ruštine Kamandir geroj Čapajev. Nijakú lásku k socialistickému zriadeniu ani k Sovietskemu zväzu v nás týmto spôsobom nikto nevypestoval. Bolo nám to smiešne a liezlo nám to na nervy. Pre zástavy ktorým sme sa chodili kľaňať sme mali vyhradenú celú jednu miestnosť. Volalo sa to Sieň družby (alebo tak nejako) a okrem samovarov, maľovaných drevených lyžíc a obrázkov detských udavačov typu Pavka Morozov, boli tam zástavy všetkých sovietskych republík včetne všelijakých obskúrnych oblastí z ktorých mi v pamäti najviac utkvela Oblasť Uluť– ťuťmenská.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Toľko teda citácia Shootyho, celý dosť nasrdený a rozumný text nájdete tu. Ja iba pripojím sľubované video. Je živým dôkazom toho, že tým hnusným Maďarom išlo o potupenie utláčaného národa slovenského už od prvopočiatkov existencie turulov. No predstavte si, oni napísali na NAŠU hymnu maďarský text. A nejaký Béla Bartók (okamžite vyškrtnúť z učebníc hudobnej výchovy!) to šíril ďalej. No fuj!

Inak ma celkom pobavila predstava, že práve túto verziu pustí nejaký charizmatický riaditeľ školy jedno pondelkové ráno študentom. Napríklad na prvého apríla...

VIDEO sa otvorí po kliknutí.

Peter Lehotský

Peter Lehotský

Bloger 
  • Počet článkov:  214
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Komunikačný manažér. Predtým novinár, copywriter, PR expert, election team manager.Človek spojený s rozbehom najlepšieho slovenského hudobného spravodajského portálu Hudba.sk. Na blog.sme.sk prispievam od decembra 2004. Vždy ma rozčúli veta "To sa nebude dať...". Zoznam autorových rubrík:  Listy premiéroviMjúzik!Dozvuky relatívneho šialenstvaKeď dvaja robia to isté...Dobré správyShowBizReceptár (aj) na nedeľuÚletovníkTipy, ktorými môžete potešiťPolitikaSpoločnosťHudba na webeRecenzie a iné "-ie"Pár otázok (Rozhovor s ...)FikciaRecyklátorSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu