reklama

Rekordne pomalý prevod: Tatrabanka

T-Mobile urobil zákazníkom používajúcim predplatenú kartu Easy v októbri radosť v podobe dvojnásobného bonusu pri dobití kreditu. Ak ste kartu dobili sumou od tisíc do dvetisíc korún, mohli ste na tom zarobiť celkom pekné peniaze. Alebo, povedané inak, telefonovať za polovicu. Jednu takúto Easy kartu som sa rozhodol nakŕmiť aj ja. Veď kto vám dá dnes zadarmo tisícku?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (41)

 Zhruba o 22:43 som sa v posledný októbrový deň prostredníctvom stránky spoločnosti T-Mobile preklikal do sekcie dobíjania kreditu. Ako zákazník Tatrabanky som klikol na príslušnú ikonku, zvolil výšku dobíjanej sumy, zadal prístupové kódy k svojmu bankovému účtu a stlačil ENTER.
Informácia, ktorá sa objavila, ma nepotešila, ale ani nezaskočila. "Vaša požiadavka bude spracovaná neskôr."
 Skúsenosť hovorila, že "neskôr" neznamená "dlho", a v to som aj dúfal, pretože po polnoci už akcia dobíjania za tisícku kvôli bonusovej tisícke prestane platiť. Navyše, moje peniaze mali byť prevedené na účet T-Mobile v tej istej banke, čo za normálnych okolností trvá asi dve sekundy. Pre istotu som ešte raz pozrel stránku Tatrabanky. A aha ho: jediné, čo sa kvôli uzávierke nedá realizovať, sú trvalé príkazy. Čiže žiadne iné obmedzenie.  Vzhľadom na to, že do polnoci nedorazila sms o zmene stavu na účte, a logicky som predpokladal, že kredit na danom čísle nebol navýšený, som sa rozhodol počkať do rána. Predošlá skúsenosť s prevodmi cez internetbanking mi hovorila, že ak sa transakcia neuskutočnila doteraz, stane sa tak niekedy nadránom. S bonusom som sa už rozlúčil a ľahol som si spať.  Pohľad na mobil i účet po prebudení potvrdil moju obavu: transakcia stále neprebehla. Chvíľu som počkal, ale keď ani trinásť hodín po jej zadaní do systému neprichádzali žiadne správy, zavolal som na hotline s požiadavkou, aby bola platba zrušená. Z môjho účtu peniaze neodišli, tak aký problém?  Mierne nevrlý hlas na druhej strane telefónu vypočul moje otázky. Dozvedel som sa, že sa s tým nedá nič robiť, lebo systém je tak nastavený, a že stále prebieha uzávierka. Keď som namietol, že na stránke banky bolo v čase zadávania prevodu upozornenie iba ohľadom nemožnosti realizácie trvalých príkazov, a môj bol jednorázový, a že celú transakciu som realizoval kvôli bonusu, ktorý vzhľadom na časovú postupnosť už neuvidím, a že či je normálne, aby prevod v rámci jednej banky trval tak dlho, tak som sa dozvedel, že normálne to nie je, ale nedá sa s tým naozaj nič robiť. Na moju otázku, či existuje aspoň polpercentná šanca, že s tým niekto v banke môže niečo urobiť som dostal ďalšiu odpoveď zo školenia pracovníkov call centra, že nie. A že jediné, čo sa dá urobiť, je vybrať z účtu všetky peniaze cez bankomat, lebo iba vtedy bude transakcia stornovaná.  K bankomatu sa mi utekať nechcelo, navyše predstava vysokej hotovosti vo vrecku sa mi nepáčila. A tak som už len čakal, koľko času uplynie, kým moje peniaze z účtu v Tatrabanke dorazia na účet T-Mobile v Tatrabanke.   Dočkal som sa! 12:51, teda po viac ako štrnástich hodinách došlo k prevodu, ktorý podľa informácie na stránke banky bolo možné vykonať v čase, v ktorom som mal záujem transakciu realizovať. Keby nie, tak sa s tým vôbec netrápim. Takto bolo pripísané k dobíjaným 1 000,- Sk novembrových 100,- Sk, za ktoré, pánbožko zaplať, ale 900,- Sk, kvôli ktorým som sa vôbec do tohto bláznovstva púšťal, sú v čudu.  V čudu skončila aj moja dôvera v informácie na www.tatrabanka.sk v sekcii internetbanking, ako aj dôvera v rýchlu realizáciu prevodov. Ja viem, poviete si: koniec mesiaca, na druhý deň štátny sviatok, tak čo sa čuduješ? Ale štrnásť hodín, navyše bez upozornenia?

Peter Lehotský

Peter Lehotský

Bloger 
  • Počet článkov:  214
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Komunikačný manažér. Predtým novinár, copywriter, PR expert, election team manager.Človek spojený s rozbehom najlepšieho slovenského hudobného spravodajského portálu Hudba.sk. Na blog.sme.sk prispievam od decembra 2004. Vždy ma rozčúli veta "To sa nebude dať...". Zoznam autorových rubrík:  Listy premiéroviMjúzik!Dozvuky relatívneho šialenstvaKeď dvaja robia to isté...Dobré správyShowBizReceptár (aj) na nedeľuÚletovníkTipy, ktorými môžete potešiťPolitikaSpoločnosťHudba na webeRecenzie a iné "-ie"Pár otázok (Rozhovor s ...)FikciaRecyklátorSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu