reklama

Kniha, ktorá sa (ne)stratila

Je tomu už viac ako desať rokov (obávam sa, že možno aj jedenásť). Kamarátke som počas letných prázdnin požičal knihu o Karlovi Krylovi.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

 Dodnes mi ju nevrátila. Kým sme boli v kontakte, tak som na ňu počúval úžasné chválospevy. A že sa veľmi páčila aj mame. A že ju musia obe prečítať ešte aspoň raz.

 A tak plynuli mesiace. Neskôr roky. Znie to možno pateticky, ale je to fakt. Neskôr sa kamarátka presťahovala do iného mesta kvôli škole. Pri občasných a čoraz zriedkavejších stretnutiach som jemne pripomínal, že mi na nej záleží.

 Odpoveď bola vždy rovnaká: „Neboj. Pošlem.“ Škrelo ma, že niekto má doma odloženú knihu, ktorú mi Karel pri našom poslednom stretnutí podpísal.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

 Poviete si, že vy by ste ju z ruky určite nedali. Učím(e) sa na vlastných chybách. Bohužiaľ.

 Najnovšie správy hovoria, že kamarátka žije niekde v Nemecku. Cez jej známych a známych jej známych som sa dopracoval vlani na jar k e-mailovému kontaktu. Po prvotnom prekvapení mi odpísala, že kniha je v poriadku a že mi ju čoskoro vráti. Aby som sa nebál.

 To, ako plynie čas, som si uvedomil počas minulotýždňového upratovania v mailboxe. Hádate správne - miesto na poličke je stále prázdne. Len dúfam, že (ne)stratená kniha robí radosť niekomu inému.

 Poučenie? Najpominuteľnejšie je to, na čom nám záleží najviac. Platí to rovnako o ľuďoch i o knihách.

Peter Lehotský

Peter Lehotský

Bloger 
  • Počet článkov:  214
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Komunikačný manažér. Predtým novinár, copywriter, PR expert, election team manager.Človek spojený s rozbehom najlepšieho slovenského hudobného spravodajského portálu Hudba.sk. Na blog.sme.sk prispievam od decembra 2004. Vždy ma rozčúli veta "To sa nebude dať...". Zoznam autorových rubrík:  Listy premiéroviMjúzik!Dozvuky relatívneho šialenstvaKeď dvaja robia to isté...Dobré správyShowBizReceptár (aj) na nedeľuÚletovníkTipy, ktorými môžete potešiťPolitikaSpoločnosťHudba na webeRecenzie a iné "-ie"Pár otázok (Rozhovor s ...)FikciaRecyklátorSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu