Prečo Gvendolínovi pupok od chrbtice sa vzďaľuje

Gvendolín sa narodil v poslednom polstoročí minulého tisícročia. Bol nepoležné dieťa a stále niekam behal. Prvý rok života vlastne nie. Napriek pádom sa neustále pokúšal vstať, až sa mu to raz podarilo. Od tých čias ovláda nohy smerom dopredu, ale cúvanie mu ide trochu ťažšie. Keď jeho mama Filoménka varila, alebo stála celkom blízko šporáka, Gvendolín jej bol vždy nablízku. Kto iný by jej mohol tak krásne zavadzať. Vnímal vône, chute a recepty, zdokonaľoval sa v namáčaní prstov do polevy a staval si z cesta snehuliakov a cestuliakov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

Medzičasom Gvendík vyrástol na nedospelého, takmer stokilového jedinca svojho druhu, Homo Kuchynus. Vo veľkom tele bije ešte väčšie srdce, ktoré zaberá takmer 108% objemu hrudného koša. V kolektíve je obľúbený pre svoju dobrácku povahu. Určite preto rád kuchtí dobroty.

Napríklad: pečené kura podlievané jahodovou šťavou, zemiaky na žihľave, králik zasypaný oreganom a bazalkou, puding ľaľa pena, špenátové šatôčky, knédlik s lekvárom, domáci tvaroh s bylinkami...

Posledné Vianoce si našiel Gvendík v izbietke pod stromom novinku. Na krabici bolo napísané "Takový hrnec", alebo tlakový ? Obal sa už nenašiel. Našiel sa však v ňom Gvendolín, ktorý skrátil hodiny varenia, pečenia a dusenia na minúty. Vyberáme posledné jedlé rekordy z kuchárkeho denníka. Kura na zelenine-10min., ryža-5min, slepačia polievka-12min, dusená zeleninka, sladká ako med-12min a iné.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Prípravu jedál tým znížil o štyri pätiny času a chuť na jazyku sa zlepšila. V dôsledku jeho spokojnosti s uvedeným stavom sa začal jeho pupok vzďaľovať od chrbtice a na obvod pása by potreboval gumený opasok, aby mohol nosiť rovnakú veľkosť ako v mladosti. A na záver, posiela Vám recept z radosti.

" Puding ľaľa pena "

Nepotrebujeme: Dva " Zlaté Klasy ", vanilkový cukor, Granko (alebo bez neho), kryštáľový cukor, 1 liter kvalitného mlieka, dve vajcia, hrniec, varešku, zdroj tepla (pes je málo), čas na jeho prípravu.

Technologikus prípravus: 7 dcl mlieka na miernom plameni s láskou miešať drevenou vareškou v smere doprava so 7 lyžičkami kryštáľového cukru a 1 bal vanilkového cukru, zvyšné 3 dcl chladného mlieka zmiešať s 2 bal Zlatého Klasu, Granko podľa chuti, ak chceme kakaový puding, bez neho, ak vanilkový puding. Keď bude mať mlieko s cukrom takmer bod varu, primiešať dva žĺtky, potom vliať zvyšné 3dcl mlieka s Grankom (bez neho) a Zlatým Klasom a nakoniec za stáleho miešania pridať sneh ušľahaný zo spomínaných dvoch vajec. Po zhustnutí odstaviť z plameňa a odložiť do chladničky alebo spapať.

SkryťVypnúť reklamu

Modrú chuť !

Erik Leitner

Erik Leitner

Bloger 
  • Počet článkov:  53
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som stopár. Keď kráčam dopredu, ostáva mi jedna noha vzadu, keď kráčam dozadu naopak. Keď kráčam doľava, ostáva mi jedna noha vpravo a opäť naopak. A tak som stále jednou nohou niekde. Preto sa snažím všade zanechať stopy. Najmä vo Vašom srdci :-)) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Marian Nanias

Marian Nanias

274 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Karol Galek

Karol Galek

116 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

91 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu