1. Budúci obed, zatiaľ starostlivo zabalený v sáčku, položíme a pozorujeme. Keď sa nehýbe, opatrne sáčok otvoríme a čakáme, či nevyskočí. Ak áno, útočíme panvicou pripravenou pre krok 4. Ak nie, pristúpime ku kroku 2.

2. Pozrieme sa, čo píše kuchárska kniha, a zamietneme lebo je to zložité, okrem toho doma nemáme chilli ani petržlen, a okrem toho vieme aj tak lepšie. Odložíme ju, aby nezavadzala a nezakvickala sa.

3. Zhodnotíme naše možnosti, a možnosti našej chobotnice. Pre istotu a posmelenie si nalejeme prvú štamprlu.

4. Nakrájame. Odstránime dlhé nožičky z dôvodu antipatie voči dlhým nožičkám. Osolíme z oboch strán a hodíme na panvicu s rozpáleným olivovým olejom.

5. Nedôverčivo pozorujeme a skoro sa pocikáme od zdesenia keď chobotnica začne hýbať chápadlami. Uznáme však, že také veci sa v dôsledku vysokých teplôt stávajú a nelejeme si druhú štamprlu, pre istotu a ukľudnenie.

6. Kým sa chobotnica rochní na panvici, hodíme do rúry upiecť cesnakovú bagetu. Šalát vytrasieme zo sáčku a zalejeme dressingom, ktorý ukradneme spolubývajúcim z chladničky.

7. Po desiatich minútach nás prejde trpezlivosť a vykotíme chobotnicu na tanier. Podávame (ďalšiu štamprlu, pre istotu a prevenciu).

8. Ochutnáme, potom starostlivo zabalíme a schováme na dno smetiaka. Dojedáme bagetu so šalátom a zapíjame tromi štamprlami, aby sme dostali z jazyka a hlavy tento kulinársky zážitok. Zamyslíme sa, či nám to bolo treba, a či nám naozaj nestačí rezeň s hranolkami..