reklama

"Twój pomysł, europejskie peniądze"...

... môžeme vidieť na každej tabuli oznamujúcej akúsi rekonštrukciu. Keď som to videla prvýkrát, neprikladala som tomu žiadny význam, ale keď som to začala vídať častejšie, začala som o tom uvažovať. Čo to je? Slogan?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu
(zdroj: Lenka Sabová)

Začala som si všímať tabule pri rekonštrukciách a zbadala som to na každej z nich. Nie je to žiadny reklamný slogan, ale heslo upozorňujúce na využívanie fondov EÚ. Zaujímavé je, že vidno výsledky práce... Všetko čo sa dá sa opravuje, inovuje, modernizuje. Na jednej prednáške som sa na to pýtala a bolo mi povedané, že Poľsko čerpá najviac peňazí z eurofondov.

Môžno povedať, že Poľsko je vo výstavbe. Všade sa niečo stavia, prerába, opravuje. Počas cesty cez Poľsko vidíme vôkol cesty vo výstavbe aj schody, zatiaľ nikam nevedúce, v mestách možno nájsť opravujúce sa budovy. V tomto smere ale vyhráva Lublin, kde je naozaj všetko v oprave - či už sú to pamiatky v Starom meste alebo budovy univerzít, parky... Peniaze sa tu nevyužívajú iba na opravu budov, ale tiež na modernizáciu univerzít.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Po tomto všetko sa mi natíska do hlavy otázka: Ako je možné, že my nevyužívame eurofondy? My nepotrebujeme stavať cesty, opravovať pamiatky, modernizovať školy a univerzity? Prečo tieto fondy nevyužívame na výstavbu našich slávnych diaľnic, teda jednej diaľnice, ktorú nie a nie dostavať, ale využívame na to slávne predražené PPP projekty? Alebo nepotrebujeme zmodernizovať vybavenie na univerzitách, doplnenie kníh v knižniciach (aj dotlač učebníc)? Vyzerá to tak, že asi nie.

Na záver už len jedna otázka - kde sú peniaze z eurofondov určené na rozvoj regiónov Slovenska?

Lenka Sabová

Lenka Sabová

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ak nechápeme udalostiam teraz, pochopíme ich neskôr. Schopenhauer Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu