reklama

Ostrý štrajk učiteľov - skutočnosť alebo utópia?

Po prečítaní si článku na aktualitách mi nedá sa k tomu nevyjadriť... Na jednej strane obdivujem učiteľov, že konečne sa k tomu odhodlali, ale na druhej strane ma zaskočila naivita pána Ondeka.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (12)

Je veľmi pekné, že konečne sa učitelia postavili proti vláde, že konečne si idú za svojím a chcú vydobyť zvýšenie platov a zlepšenie financovania školstva... Veď to je úplne celé zle. Len, bohužiaľ, táto situácia sa netýka len Slovenska, ale aj iných krajín. Ale späť na Slovensko.

Úplne ma zarazilo, keď sa pán Ondek vyjadril v článku, že očakával od tejto vlády, že začne s riešením situácie v školstve, čo sľúbila vo svojom programovom vyhlásení vlády. Aké by to bolo pekné, keby vláde záležalo na vzdelaní svojho národa. Vzdelanie preukázateľne prosperuje vo Fínsku, v Holandsku, len akosi nie na Slovensku. Bude to len investovaním peňazí do školstva? Podľa mňa tam ide aj o to, že štátu záleží na vzdelaní obyvateľstva a hlavne, že keď niečo funguje, tak to nebudem meniť.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V súčasnosti však našej vláde vôbec nezáleží na vzdelaní. Lepšie sa oblbujú krásnymi rečami o zdaňovaní bohatých, o zvýšení podpôr v nezamestnanosti a sľubovaní kadejakých možných príspevkov ľudia bez nejakého vyššieho vzdelania, ktorí sú ako jedno stádo. V procese vyučovania by sa náhodou ešte niečo naučili a potom by si zrazu uvedomili, že všetky tie reči, sľuby a istoty sú len obyčajnými medovými motúzami, ktoré nám stále pán premiér čo voľby preťahuje popod nos. Veď kto by ich potom volil, však?

Je úplne naivné myslieť si, že vláda v tejto "kríze" bude ešte navyšovať prídely do nejakých oblastí a hlavne školstva a zdravotníctva. Veď im neostane potom na všetkých tých asistentov, kadejaké možné kancelárie a neviem čo ešte ďalej.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Reakcia pána premiéra je viac ako len informatívna - sme limitovaní medzinárodnými záväzkami a keďže sa musí šetriť, tak myslím, že nie je šanca, aby sa v školstve dvihli platy a odmeny pre učiteľov v súčasných podmienkach. A niekomu sa možno zdá, že keď zvýšia plat o 32 € tak čo vlastne ešte chcú, veď je to postačujúce... No hold, k tomu sa ani netreba vyjadrovať. Každý len trošku inteligentný človek si o tom spraví svoju mienku.

Ale na Slovensku je to tak: Stádo vede vůl.

Lenka Sabová

Lenka Sabová

Bloger 
  • Počet článkov:  8
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Ak nechápeme udalostiam teraz, pochopíme ich neskôr. Schopenhauer Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu