reklama

Pokračujem v plnení slovenských tradícií na Taiwane.

Síce je to už pár dní, no predsa som chcela opísať, ako som pekne splnila ďalšiu našu slovenskú tradíciu na Taiwane. Táto je dokonca veľmi príjemná. 1. Máj, no reč nebude o sviatku práce.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (4)

 Zobudila som sa a s nádejou som vykukla z okna, či náhodou pred oknom na piatom poschodí nestojí máj. Nestál, samozrejme, ale predsa len čosi sa mi podarilo naplniť.

 V škole sme sa neučili, mali sme deň na trénovanie našej talent show. Každá trieda mala pripraviť nejaký program a v piatok, druhého mája sme mali show, kde sme tento program pred všetkými ostatnými prezentovali. Typická taiwanská zábavka.    

 Po nacvičení našej „tuláckej story“ (nestojí to za reč, bol to trochu trapas) sme s maličkým Claudiom šli domov. Po ceste sme sa rozprávali s mojou bývalou učiteľkou, ktorú mám veeeľmi rada. A tak sme sa jej pýtali, či nie je na Taiwane 1. mája voľno. Vysvetlila nám, že okrem študentov (a teda aj učiteľov) majú tiež voľno. A pýtala sa nás na naše sviatky.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

   Ja som jej vyrozprávala, ako by u nás každé dievča malo dostať božtek pod rozkvitnutou čerešnou. Ona sa tak zapozerala na Claudia, okolo seba a skríkla: rýchlo, tam je rozkvitnutý strom, rýchlo sa choďte pobozkať. Tak sme sa pod kontrolou mojej učiteľky pobozkali pod ...hm, no čerešna to nebola... ale pod čímsi rozkvitnutým.

    A tak zase budem celý rok krásna a „neuschnem“.

Obrázok blogu

Áno, Claudio je naozaj taký maličký,.. :D

Lenka Babaríková

Lenka Babaríková

Bloger 
  • Počet článkov:  40
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Hm, ťažko povedať.. skúsim niekoľko slov, ktoré ma charakterizujú, rozdelím ich do slovných druhov:Podstatné mená: dievča, dcéra, sestra, kamarátka, študentka, učiteľka. Prídavné mená: malá, výrečná, tvrdohlavá,náročná. (hlavne na seba), stresujúca, milujúca, už nie ryšavá.Zámená: ona.Číslovky: 23, 8.Slovesá: Učiť sa, baviť sa, pracovať, milovať, tešiť sa, plakať, smútiť a odchádzať.Príslovky: skoro.Predložky: medzi.Spojky: a.Častice: ináč.Citoslovcia: Uuuuf. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu