Alkalická diéta proti rakovine

Vhodná výživa je základným kameňom pri zdravom životnom stýle. Mnoho ludí nato prichádza až keď ich postihne choroba. Ako tomu predísť?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (8)

Slovo "rakovina" za poslených pár rokov stúplo enormne na používaní. Nepostihuje len starších ludí, ale tak isto mládež a detičky.

Tejto chorobe a aj mnohyým iným sa dá predísť vhodnou stravou.

Stále viac štúdií poukazuje nato, že príčinou rakoviny je prekyslenie organizmu, ktoré vzniká prehnanou konzumáciu spracovaných potravín a jedlom s vysokým obsahom cukru (samozrejme prírodný cukor v ovocí sa neráta), a PREJEDANÍM SA.

Novodobý trend, tzv. "FOODPORN" je síce úžasný na skúšanie nových jedál a chutí, ale skôr vnímam ako sa ľudia obžierajú a nejedia preto aby žili, ale žijú preto aby jedli.

SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako nastáva prekyslenie organizmu?

PH v ľudskom tele je zásadité, okrem žalúdka,kde je kyslé. Základom je, udržiavať pH zásadité.

Čím viac potravín človek konzumuje s kyslým pH, tým viac sa organizmus prekysľuje. Tak isto vplýva na telo aj prejedanie sa. Pri nadmernej konzumácii jedla, aj ked zásaditého, vzniká prekyslenie organizmu.

Ako zavedenie alkalickej stravy ovplyvňuje rakovinu?

Alkalická diéta spočíva v tom, že sa obmedzí konzumácia kyselinotvornej stravy a zvýši sa príjem zásaditých potravín.

Niektorí ľudia sa rozhodnú kyselinotvornú stravu zo svojho jedálnička úplne odstrániť.

Teória tvrdí, že keďže rakovinové bunky zomierajú v zásaditom prostredí, jedenie zásaditých potravín vytvorí z ľudského tela nepriateľské miesto pre rakovinu, aby sa rozširovala a rástla.

SkryťVypnúť reklamu

7 Krokov k alkalickej diéte

1. Papajte zelenú

"Kyslá" diéta mení vnútrobunkové pH na viac kyslé, čomu sa rokovina a iné choroby ešte viac tešia.

Základom je zmeniť vnútrobunkové pH na alkalické.

Zasadité zelené, najvhodnejšie surové potraviny, robia s ľudským telom zázraky. O listovej zelenine ani nehovorím, skvele upravuje vnútrobunkové pH, a špenát napríklad sa považuje za superpotravinu.

Ako náhle je zelenina pripravovaná tepelne, stráca živiny a jej pH sa mení na kyslé.

2. Papajte menej živočíšneho proteínu

Ako ste už určite počuli, zvieratá sú kŕmené rôznymi chemikáliami na rast, odolnosť, otupenosť, ktoré sa ani tepelným spracovaním z produktov neodstránia. Nehovoriac o konečnom spracovaní produktov, ako napríklad vyprážanie, ktoré je čerešničkou na torte vrámci prekyslenia organizmu.

SkryťVypnúť reklamu

Odporúčam náhradu ako je fazuľa, šošovica, oriešky, či semiačka.

3. Preč s cukrom

Nie len rafinovaným, ale všetkými sladidlami ako je agáve, javorový sirup, med a aj obmedzenie ovocia, ktoré obsahuje vysokú hladinu cukru (ak už ovocie, tak prirodzené danému podnebnému pásmu).

4.Obmedzte lepok

Obilniny obsahujúce lepok môžu v tele spôsobiť zápal. Hlavne pšenica, ktorá je plná pesticídov, vplýva extra-zápalovo.

Cestoviny, cereálie, pečivo, koláče, muffiny a iné pečené potraviny by mali byť z alkalickej diéty úplne vynechané.

Aj keď bezlepkové potraviny sa môžu zdať viac vhodné, často obsahujú pridané cukry alebo nezdravé oleje.

SkryťVypnúť reklamu

Vhodnejšie je siahnuť po organickej ryži, quinoe, prose, pohánke.

5. Prestaňte konzumovať mliečne produkty

Kravské mliečne výrobky sú považované za potraviny, ktoré najviac prispievajú k vytváraní rakoviny.

Okrem toho mliečne výrobky zahlieňujú oragnizmus, hlavne pľúca a u žien ženské orgány.

Vhodné je vymeniť mlieko za rastlinné ako je mandľové, či makové, kokosové, ktoré je jednoduché vyrobiť aj doma.

6. Prejdite na srdcu zdravé oleje

Odhoďte spracované oleje ako kukuričný, slnečnicový, repkový, sójový tak isto ako hydrogenizované oleje a margarín.

Tuk je nevyhnutný pre komunikáciu medzi neurónmi. Slúžia ako most po ktorých impulz preniká do nervového systému. Táto komunikácia je potrebná na každodenné prežitie.

Na neštastie tuky, ktoré sú takto spracované, nie sú schopné plniť túto úlohu.

Vymeňte tieto oleje za nespracované, za studena lisované, organické oleje, ako extra panenský olivový olej, kokosový olej, avokádo...

7. Zmeňte svoje pitné zvyklosti

Namiesto siahnutí po fľaši minerálky, coly alebo pive, napustite si velký pohár vody.

Tento je vhodné si pripraviť vopred, nechať odstáť a po dúškoch piť.

Odporúčané je piť vodu s vyžmýkaným citrónom, uhorkou a mätovými lístkami, čo je považované za skvelý, zásaditotvorný nápoj. Odporúčala by som maximálne 3-5 dní, keďže zuby sa môžu stať citlivejšími po konzumácii citrónovej sťavy.

A samozrejme je dôležité vypiť dostatočné množstvo vody, 2l-3l.

Odporúčam konzumáciu zeleného čaju, hlavne po jedle, ktorý nenarúša trávenie a tráviace kyseliny. Samozrejme nie ten sáčkový, a správne pripravený ;) .

Vhodný je aj mätový čaj, ktorý blahodárne pôsobí na žalúdok.

Určite nie je jednoduché zmeniť zaužívané zvyklosti hneď, ale zmena je život, a kým niečo nezmeníme, nevýjdeme z bludného kruhu.

Vytvorenie nového zvyku trvá podľa štúdií 21 dní, tak držím palce :).

Fitkoška


 

Lenka Košková

Lenka Košková

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Ahoj, volám sa Lenka, mám 31 rokov, a venujem sa holistickému prístupu, čo znamená telo, duch a myseľ ako jeden celok. Som trénerkou jógy a fitness a som nadšená vegańka. Milujem tetovania, čo je na mne aj patrične vidieť :). Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Lucia Nicholsonová

Lucia Nicholsonová

207 článkov
Anna Brawne

Anna Brawne

103 článkov
Tupou Ceruzou

Tupou Ceruzou

316 článkov
Marcel Rebro

Marcel Rebro

141 článkov
Pavel Macko

Pavel Macko

188 článkov
INESS

INESS

108 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu