reklama

Prestaňme robiť sprostých ľudí slávnymi !

Módny svet očami používateľa Instagramu. Sociálne siete nám udávajú koho obdivovať a uznávať. Všetko závisí od počtu nasledovateľov.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Je tu jedna vec, ktorú nedokážem nikdy pochopiť. Ako je možné, že jednotlivec môže pomútiť hlavu veľkej mase ľudí, tak aby sa z nich naozaj stali ovečky. Mala by som pár príkladov z minulosti ako bol Hitler. Ale aby som nebola len negatívna, je tu aj pápež Ján Pavol II. Každý z nich mal nejaký vplyv, či negatívny alebo pozitívny.

No a teraz sa píše rok 2016 a najväčší vplyv na mladých ľudí majú sociálne siete. Jednou z nich je Instagram. To je takzvaná "pekáreň na hviezdy" cez jednú noc. Trendy nám začala udávať rodina Kardashian. To že mám pravdu, mi potvrdzuje asi každá možná titulka úspešných módnych časopisov. Čiže v skratke je úplne fajn vyzliecť sa, odfotiť to z viacerých uhlov. Dať pár hastagov ako je *FLAWLES*NO MAKE UP*ALLNATURAL. Keď to nemá dostatok lajkov, ešte treba trošku pritvrdiť, mať sprosté výroky a nebáť sa ukázať peniaze.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Za tieto fenomény vo veľkom vďačíme médiam a módnemu priemyslu. Aj titulky časopisov sa kedysi vyberali zdĺhavejšie. Nuž, móda, ktorá predtým udávala, čo je "in" a "out" si už moc nevyberá a dá sa povedať, že nám trochu zlenivela. Rozhodli sa použiť tváre, ktoré sú plné botoxu a ani si to nezaslúžia a ani nepotrebujú. Keby tomu tak bolo vždy, tak tu nemáme Cindy Crawford, ktorá sa stala z ničoho módnou ikonou a pravdupovediac ani Kate Moss, ktorá bola viackrát odmietnutá,ani tá by si neodžila svoje kokainové party, pretože by jej nikto nedal šancu.

Ale aby som sa dostala k pointe. Máme tu veľmi dobrým príkladom chlapa, ktorý dostal šancu vo svete modelingu, na ktorú si vyrysovaní, inteligentní a čestní chlapci počkajú aj celý život. Len preto lebo vyzeral NESKUTOČNE príťažlivo na policajnej fotke. No, tak to má ten módny svet noazaj nízke nároky.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Prečo móda neobdivuje nové, pehaté, vyblednuté tváre s niečim unikátnym? Tak ako to bolo kedysi. Teraz ide modelka na skúšku do Milána a bez toho aby sa na ňu pozreli, im príde otázka klienta veľmi zvláštna. Otázka, či Vás nasleduje viac ako 2000 ľudí na instagrame mi príde absurdná. Ale ak tak nie je, končí to s bye bye, thank for coming Ragazza. Pretože niektoré značky uprednostňujú modelky, ktoré majú sledovanosť.

Čiže celá móda sa už vlastne ani netočí o tom ako vyzeráte a o osobnosti ani nehovorím. Predtým to bola osobnosť, krása, niečo zaujímavé. Teraz je to počet nasledovateľov na instagtrame, ktorý sa stáva vašim novým preukazom. Len aby sa tento preukaz nestal súčasťou každého z nás a nikoho nebude zaujímať kto si a hlavne aký si.

Lenka Križanová

Lenka Križanová

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študujem masmediálnu komunikáciu v Trnave už tretí rok. Narodila som sa v Topoľčanoch. Pracujem v študentskom rádiu, kde mám rubriku o filmoch. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu