reklama

Skutočne za to môžu dôchodci?

Prečo štáty EÚ nemajú peniaze? Prečo nezadržateľne stúpajú dane vo všetkých štátoch? Prečo sa škrtajú verejné výdaje na školy, univerzity, vedu, obranu, kultúru, životné prostredie, dopravu a zatiaľ čo stále väčšie čiastky sa dávajú na zdravotníctvo a starobné dôchodky?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (77)

Podľa výpočtov MMF tvorí hospodárska kríza, záchrana bánk a hospodárska recesia len 14 percent z očakávaného rastu štátnej zadĺženosti.

Ostatných 86 percent spôsobuje nárast štátnych výdajov na zdravotníctvo, dôchodky a dlhodobú starostlivosť o nemocných.

Racionálnym riešením finančnej krízy by bolo, keby vlády obmedzili výdaje na starobné dôchodky, na zdravotníctvo a dlhodobú starostlivosť.

V politike nasledujúcich 10 rokov, bude dominovať medzigeneračná bitka ohľadne verejných výdajov a daní.

Mladí ľudia si uvedomia, že rôzne kategórie štátnych výdajov sú v priamom rozpore. Pokialľbudú chcieť zvýšiť výdaje na školy, životné prostredie, budú musieť politici hlasovať za škrty v zdravotníctve alebo v dôchodkovom zabezpečení.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Určite sa zhodneme na tom, že školy a vzdelanie sú pre mladého človeka veľmi dôležité.Tak isto ,ako pre dôchodcov fungujúce zdravotníctvo alebo rôzne zľavy na daniach, ktoré im štát a obce ponúkajú.

A tak sa pýtam, čo je lepšie, aby mal zadarmo verejnú dopravu 70 ročný zdravý človek či mladý človek, hľadajúci si prvé zamestnanie?

Ale aj ja raz budem dôchodca, aj ja budem chcieť výhody, na ktoré som sa počas života skladal. Budú moje výhody vyžšie, než tie, na ktoré som sa počas aktívneho života skladal?

V dnešnej dobe už žiadny politik nedokáže verejne kritizovať dôchodcov a postaviť sa proti ich záujmov.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Starší ľudia, ďaleko viac chodia k volebným urnám než mladý. Volebné programy starostov až na malé výnimky sú viac menej smerované k uspokojenie ľudí v dôchodkovom veku.

Z roka na rok ich moc samozrejme porastie.

A tak si logicky dávam otázku, skutočne za to môžu dôchodci alebo samotný mladý ľudia?

Mladí ľudia, ktorý si rýchlo zvykli na svet konzumu, odkladajú založenie rodiny, čoraz viac holdujú alkoholu či drogám?

Mladí ľudia, ktorý sa pachtia za pochybnou pracovnou karierou s výhovorkami, veď ešte je čas, veď v dnešnej dobe deti netreba, najprv si poriadne užiť alebo deti sú prepych?

zd.britské listy.

Libor Poruban

Libor Poruban

Bloger 
  • Počet článkov:  36
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som otec a syn alebo syn a otec, ktorý odpúšťa ale nezabúda. Zoznam autorových rubrík:  PríbehyNaše hobbySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu