reklama

Budú chrámy konzumu cez sviatky zatvorené?

S potešením som prijal správu, že Parlamentný výbor pre sociálne veci schválil pozmeňujúci návrh k vládnej novele Zákonníka práce, podľa ktorého by boli obchody počas sviatkov zatvorené. Zákaz práce  v maloobchode, ktorý sa v súčasnosti vzťahuje na 1.január, na Veľkonočnú nedeľu a 24. december po 12.00 hodine a na 25. december, by sa rozšíril aj na 14 sviatočných dní.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (46)

Takúto zmenu chce do zákonníka práce zapracovať bývalá ministerka práce p.Tomanová a podpredseda KDH Július Brocka. Obom poslancom totiž prekáža, že počas sviatkov pracujú v obchodoch hlavne ženy.

Otázna naďalej je však podpora v parlamente, nakoľko pre niektoré politické strany je to prehnané, pre iné je to v rozpore z liberálnymi hodnotami.

Boja sa samozrejme aj obchodné reťazce, lebo prídu o zisky z predaja. Veď si povedzme na rovinu- cez sviatky majú najväčšie zisky. Takže vyplakávajú postupne všetky obchodné reťazce.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Sieť predajní varuje pred viacerými negatívami, ktoré prinesú zatvorené obchody cez sviatky:že to zvýši nezamestnanosť , že sa bude musieť prepustiť 3 až 5 % atď. Podľa analytikov trhu, zas budú ľudom obchody v nedeľu chýbať.

Samé strašenie zákazníka a verejnosti. Nič viac, nič menej! Za bývalého režimu boli obchody v nedeľu zatvorené sťažoval sa niekto?

Ja sa pýtam tých politikov, ktorý sú proti :,, Nezaslúžia si ľudia ostať cez sviatky doma s rodinou?" Sklamaný som hlavne z politickej strany, ktorá ma v názve kresťanská.

Apelovať na to, že ľudia budú bez chleba a potravín je nezmysel. Na nákupy predsa majú šesť dní, to je málo? Pracujú snáď v Nemecku cez štátne sviatky?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Istý čas som pracoval v nemeckej firme. A keď v Nemecku mali štátny sviatok, všetci zamestananci mali voľno.

,,Keby niekto chcel kvôli svojmu presvedčeniu ostať doma cez sviatok, tak zamestnávateľ by mu vyšiel v ústrety." povedal p. poslanec Kollár z SaS.

Vyjadrovať sa k slovám p.poslanca Kollára z (SAS) nebudem. Kde to žijete p.poslanec?

Ja vám garantujem p.poslanec zo SAS, že ten by už vo firme nepracoval, lebo by ho vyhodili. Manažéri v obchodných reťazcoch majú královské platy, správajú sa ako nadľudia, majú honosné provízie a nablýskané miliónové autá! Tým sú obyčajní ľudia ukradnutí.

Na hlasovanie v parlamente si budeme musieť ešte počkať.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čo myslite, kto bude víťaz? Ja už to viem!

Libor Poruban

Libor Poruban

Bloger 
  • Počet článkov:  36
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som otec a syn alebo syn a otec, ktorý odpúšťa ale nezabúda. Zoznam autorových rubrík:  PríbehyNaše hobbySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

75 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu