reklama

S chuligánmi na trávnikoch za mreže, ale kedy?

Máme za sebou prvé zápasy jarnej časti futbalovej ligy. Na poriadok v Trnave dozeralo asi 600 policajtov. Fanúšikovia Slovana  zapaľovali dymovnice a hádzali delobuchy.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (17)

Povedzme si na rovinu- nič nového. Koľko stojí daňových poplatníkov vyčínanie chulígánov a zabezpečenie poriadku políciou na našich štadiónoch? Prečo bol za komunistov poriadok a teraz nie?

Inak to nie je ani na ostatných trávnikoch, kde takzvaní fanúškovia rozbíjajú sedadlá, cestou na štadión hulákajú, pokrikujú na okoloidúcich, po zápase váľajú smetné koše a o vulgárnostiach na štadiónoch ani nehovorím.

Skutočne im ide o fotbal, alebo o niečo iné? Dávam si otázku, či vôbec má zmysel chodiť na štadióny.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pred dvomi rokmi som bol u nás na futbale, kde som bol svedkom besnenia asi tristo fanúšikov z Dunajskej Stredy. Zapaľovali nové sedadlá v sektore pre hostí, hádzali petardy a fľaše.

Na spomínanom futbale som bol spolu s celou rodinou. Po zápase som si povedal, že na futbal už chodiť nebudem. Toto besnenie nemá nič spoločné s futbalom. Čo robia futbalové kluby alebo Slovenský futbalový zväz pre bezpečnosť divákov na štadiónoch?

Podla štatistík z roka na rok chodí na štadióny menej a menej divákov. Pre koho sa teda robí futbal na Slovensku?

Pre divákov, sponzorov či stávkové kancelárie. Stále sa bojíme prijať účinné opatrenia na eliminovanie týchto nespratníkov, ktorí patria za mreže.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Myslím si, že aj veľké pokuty, niekoľko stoviek verejno prospešných prác, či celkový zákaz na štadióny by určite pomohol.

Ale to by sme sa nemohli donekonečna vyhovárať a hľadať dôvody, ako to nejde.

Libor Poruban

Libor Poruban

Bloger 
  • Počet článkov:  36
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som otec a syn alebo syn a otec, ktorý odpúšťa ale nezabúda. Zoznam autorových rubrík:  PríbehyNaše hobbySúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu