reklama

Čas

Prečo bol taký blázon? Prečo si tak dlho myslel, že sa vráti?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (2)

Vrátila sa. Tmavá, čiernočierna pliaga, ktorú poznal zblízka. Veľmi zblízka. Poznal jej hnilobný zápach z úst. Poznal jej zošuverené ruky s kúskami hliny pod nechtami. Poznal ju dokonale. Až veľmi dokonale. 

Kedysi si myslel, že je neporaziteľný. Kedysi mu nerobilo problém vyjsť na ulicu a tváriť sa, že on je spasiteľom tohto sveta. Kedysi boli aj ľudia k nemu prívetiví. Potom sa pred nimi zatvoril. Odcudzil. Nikto nechápal prečo. Všetci sa na neho pozerali ako na čudáka. A to bolo jeho šťastie.

Kedysi mal veľa priateľov, kolegov v práci. Kedysi mal s kým ísť na pivo. Teraz sa štítil každého. Skoro každého. Potreboval spoločnosť. No pritom ju niekedy priam nenávidel. Bál sa ľudí. Bál sa, že niečo vyjde na povrch. Nechcel kohokoľvek pustiť k sebe príliš blízko. Nemohol a on vedel prečo. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Kedysi ho nič netrápilo. Kedysi toľko nepremýšľal. Kedysi bol spokojný a vyrovnaný človek. Chlap v najlepších rokoch. Úspešný muž v práci so stálymi záľubami. Teraz jediné čo mu ostalo sú jeho záľuby. Kde môže byť sám a premýšľať.

Už dávno nepil. Nikdy nefajčil. Vždy bol v čas doma. Bol perfekcionista. Aj vo vzťahoch....

Ona ho zachránila. Dodala mu poslednej štipky energie, aby dosiahol víťazstva. Teraz je fuč. Zmizla. Nemá ju, nemá energiu, nevyhrá. Môže len prehrávať. A bol si toho vedomý.

Bol už unavený z nosenia masky. Nepotreboval ju často, ale keď si ju musel nasadiť, veľmi sa premáhal. Niektorí ľudia to vycítili. Ako keď predátor ucíti zranenú korisť. Chceli vedieť, čo sa s ním deje. Chceli vedieť prečo je taký. Dávali mu milióny otázok, na ktoré on nemal odpoveď. Mal len jednu...

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Čas. Všetko potrebuje čas. Raz mu jedna kamarátka povedala, že čas je to jediné, čo nemajú. Nie. Mýlila sa. A on to vedel. Vedel, že iba čas mu pomôže vyliečiť jeho uboľavenú dušu. Ale nikomu to nepovedal. Nechal si to pre seba, pretože pliaga čakala za dverami. Čakala na ten správny okamžik. On nemohol von, ale nepustil ju dnu. Len tak ležal zvinutý na dlážke a plakal. Možno to boli očistné slzy. Možno to boli slzy vďaky. Že už prišla a že ho tu nenechá dlhšie čakať. Možno to boli slzy strachu.

Ale jediné, čo vedel bolo, že čas je to, čo všetko vyrieši..... 

Peter Lidinský

Peter Lidinský

Bloger 
  • Počet článkov:  59
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Študent, čo chce písať o svojich názoroch a miluje hory.... Bo sú jeho život a naučili ho žiť, vryli sa do jeho duše tak hlboko, ako zostane jama po výbuchu bomby.... Zoznam autorových rubrík:  Moje české blogyDepkaOnly for fun :)Moje smutné príbehyMoje príbehy z hôrArt fotos

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu