reklama

Dva roky na vnútre: Stálo to za to

Každý máme vymeraný obmedzený objem času. V živote aj v politike. Ide o to nepremárniť ho. Myslím si, že za posledné dva roky na ministerstve vnútra sa nám to podarilo.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (25)

Najprv jeden citát z týždenníka Plus7dní (august 2010): „Mladého Rozina zastavila ešte vo februári tohto roka na jeho luxusnom Porsche Cayenne policajná hliadka. Na okraji Banskej Bystrice nepredložil policajtom doklady a odmietol aj fúkať. Jeho spolujazdcom nebol nik iný ako vtedajší bratislavský krajský policajný riaditeľ Pavel Brath. Ten sa pokúšal kolegov presvedčiť, že sa nič vážne nestalo a dokonca aj telefonoval banskobystrickému krajskému policajnému riaditeľovi."

Táto udalosť sa stala vo februári 2010. V čase, keď rôzne celebrity boli zjavne zvyknuté na to, že vďaka svojim kontaktom dokážu vybaviť všetko. Aj odmietnutie dychovej skúšky. Aj vrátenie vodičského preukazu. A to sú len prípady, ktoré boli vďaka odvážnym policajtom medializované.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ako to bolo za posledné dva roky? Odhodlanie bojovať proti korupcii sa preukazuje odvahou ísť aj proti "vlastným". Len niekoľko kľúčových príkladov: policajný Úrad boja proti korupcii obvinil z úplatkárstva vysokého funkcionára ministerstva vnútra, úradníkov z ministerstva práce a dokonca aj bývalého poradcu premiérky. 

Pamätáte si ešte na najznámejší prípad odhalenej korupcie za roky 2006 až 2010? Boli to Wänkeho jablká. 

A ešte jeden citát (TA SR, december 2011):

„V súčasnosti sa nachádzajú vo väzbách osoby, považované za bossov takmer všetkých najsilnejších skupín bratislavského podsvetia - sýkorovcov, jakšíkovcov či piťovcov. Osoby považované za blízke ďalším bratislavským skupinám - takáčovcov, suchánkovcov a ďalších menších skupiniek - sú buď na slobode, alebo stíhané za rozličné trestné činy. Pred pár rokmi bolo pre bratislavské podsvetie veľmi málo predstaviteľné, žeby sa takéto osoby ocitli za mrežami."

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Po štvorročnom období koalície Fico-Mečiar-Slota dúfali pravicoví voliči, že namiesto násteniek a emisií príde niečo slušnejšie. Prišlo. Boj proti korupcii a proti organizovanému zločinu - dvom najväčším hrozbám politického systému - je toho jasným dôkazom.

Áno, aj pravica urobila chyby: zbytočnými spormi a kauzami znechutila veľa voličov a má čo robiť, aby ich dôveru získala späť. Ale za dva roky sme posunuli krajinu o dva kroky dopredu. Preto to stálo za to.

Daniel Lipšic

Daniel Lipšic

Bloger 
  • Počet článkov:  40
  •  | 
  • Páči sa:  1x

Predseda hnutia NOVA. Právnik, poslanec NR SR, bývalý minister vnútra SR (2010-2012), bývalý minister spravodlivosti SR (2002-2006). Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradenépolitika

Prémioví blogeri

Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu