reklama

Odpichnutý Rittberger

Keď sme ako malé deti sledovali čierno-biele prenosy v krasokorčuľovaní, ani som netušil, že dakedy využijem názvoslovie tohto športu. Dvojitý Lutz, trojitý Salchow, jednoduchý Axel. Na tohto týždňové konanie nášho premiéra sa hodí názov odpichnutý Rittberger.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

To, že verejne potvrdil náklonnosť k Rusku, dobre, dalo sa to vytušiť už dlhšie. To, že svoje presvedčenie maskoval ako sa len dalo, budiž. Ale, že sa rozhodol „odpichnúť“ práve teraz a bojovať hlboko presvedčený o svojej pravde s okolitým svetom, stojí za zmienku. Ako občan by mal na tieto názory právo, ale ako premiér nie. Reprezentuje totiž našu krajinu navonok a jeho vyjadrenia idú nie v náš prospech.. Ešteže je Slovensko už istú dobu začlenené do iného geopolitického priestoru.

Podobnosť vyhlásení s ruským vodcom je evidentná - o slabej Ukrajine, o kradnutí plynu, o spochybňovaní sankcií, oslavami 9.mája atď.- akoby ich jedna mater mala. Niet sa čomu čudovať, sú odkojení rovnakým ideologickým materským mliekom. Ešte sa podobajú aj olympijskými halucináciami. Jeden je už za tým so štvornásobne prekročeným rozpočtom, druhý by tiež rád , ale keď tí Krakovčania to tak pokazili.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Pán premiér, prepáčte, nevadí vám, že podrážate snahu všetkých našich európskych spojencov, vašich kolegov, s ktorými sadáte za jeden rokovací stôl. Tých spojencov, ktorí ocenili našu krajinu spoločnými oslavami 10. výročia vstupu do EÚ. Tých spojencov, ktorí cez svoje investície nám dávajú možnosť postaviť sa na vlastné nohy. Veď čo človeka hreje viac ? Byť osamotený, ale zohrievaný Gazpromom alebo spolu s priateľmi pretrpieť i tú eventuálnu zimu ? Nech to posúdi každý sám.

Pán premiér sa nachádza v letovej fáze skoku. Ešte pár obratov a bude nasledovať pristátie. Či z toho elegantne vykorčuľuje alebo padne na zadok uvidíme už čoskoro. Dúfajme, že zostane len pri Rittbergerovi, a že za tie dva roky sa nebude pokúšať aj o Sabovčíkovo salto, lebo potom môže pristáť tvrdšie – na držku.

Ľubomír Lohyňa

Ľubomír Lohyňa

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

tréner vo výslužbe rešpekt pred každým,kto to vie v článku dať Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Matúš Sarvaš

Matúš Sarvaš

3 články
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu