reklama

Kto vlastne som?

"Kto vlastne som? Aby Pán celého sveta sa staral o to, aby ma poznal po mene, aby cítil moje bolesti. Kto vlastne som? Aby sa tá ranná jasná Hviezda rozhodla svietiť na cestu môjmu večne túlajúcemu srdcu. Kto vlastne som? Aby hlas, čo upokojil more, zavolal cez dážď a utíšil búrku v mojom vnútri. Nie preto kým som, ale preto čo si Ty urobil. Nie preto, čo som urobil ja, ale preto kým si Ty!"

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)
Obrázok blogu

Samotný Boh vraví: „Urobme človeka na náš obraz a podľa našej podoby! Nech vládne nad rybami mora i nad vtáctvom neba i nad dobytkom a divou zverou a nad všetkými plazmi, čo sa plazia po zemi!"(Gn 1, 26). Skúsme sa zamyslieť. Už sme sa stretli s názorom, že ľudia sú schopní urobiť z Boha človeka, poľudščujú ho, robia z neho jemného a krehkého, milého a dobrého, a pod.

Ale aká je pravda? Čo nám na to vraví písmo? Ono samo nám necháva Božiu výpoveď: "Urobme človeka na náš obraz..." Kto je čí obraz? My, ľudia sme obrazom Boha. My máme Božie vlastnosti, schopnosti a kvality a nie tak ako mnohí pomýlene tvrdia, že Boh má naše. Ak potom ja, človek mám vlastnosti Boha, potom aj Boh je taký aký som ja. Ale je taký nie preto, žeby sa On mne podobal, ale preto, že ja som na jeho obraz stvorený.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Ak som na Boži obraz stvorený, potom reprezentujem Božiu podobu. Mám jeho kvalitu. Možno sa viem tešiť ako On alebo viem sa smiať ako On. Možno viem byť darom pre druhých. Možno sa bijem horlivo za pravdu a možno chcem všade okolo seba vyžarovať lásku a pohodu. Možno mám srdce podobné Jeho srdcu, a preto moje túžby sú túžbami po Bohu. Je to úžasne zistiť, že moje túžby po dobre sú tiež Božimi túžbami. Veď Boh chce: "Aby sme sa aj my milovali, ako On miloval vás." (Porov. Jn 13, 34)

A prečo sme vlastne tu? Prečo žijeme teraz a na zemi? Boh nám dal jasný cieľ: „Ploďte a množte sa a naplňte zem! Podmaňte si ju a panujte nad rybami mora, nad vtáctvom neba a nad všetkou zverou, čo sa hýbe na zemi!" (Gn 1, 28) O plodení a napĺňaní zeme si povieme viac niekedy inokedy. Teraz sa zahľaďme opäť do písma: "Veď v ňom si nás ešte pred stvorením sveta vyvolil, aby sme boli pred jeho tvárou svätí a nepoškvrnení v láske" (Ef 1, 4). Boh s nami mal konkrétny plán. A preto tu nie si Ty, ja len tak náhodou!

SkryťVypnúť reklamu
reklama

"Som len kvet, čo rýchlo zvädne, dnes som ešte tu a zajtra už nie, pohadzovaná vlna oceánu, oblak vo vetre. A predsa počuješ keď volám, a zachytíš ma ked padám, a povedal si mi kým som.. Som Tvoj!"

"Koho sa mám báť, koho sa mám báť?.... keď som Tvoj!"

Ludovit Lopuch

Ludovit Lopuch

Bloger 
  • Počet článkov:  1
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Slovo dokáže povzbudiť, rozžiariť oči a potešiť srdce. Avšak to isté slovo môže ublížiť, zraniť, či zabiť. Nech teda mlčí ten, kto ho nevie používať. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu