reklama

Budúcnosť je v on-line svete, alebo ako z internetu do Spoločného vedomia

Smerovanie ľudstva je vždy po špirále. Vyvíja sa telo aj duša. A teraz sme prišli na začiatok ďalšej unikátnej cesty. Cesta z praveku, cez internet, pokračuje on-line svetom a budúcnosť je v Spoločnom vedomí. To je naša cesta.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)

Áno, ľudstvo si vybralo cestu. Cestu informatizácie a on-line sveta. Môžeme hovoriť, že je to koniec sveta, alebo kam to vedie. Ale ľudstvo si vybralo. Netvrdím, že je to najlepšia cesta a správna, ale vybralo si. No tiež netvrdím, že je to zlá cesta. Ľudstvo má množstvo možností ako ísť ďalej a ono si vybralo internet a on-line svet. 

Jasné, všetko je ešte možné zvrátiť, ale to by už nebola cesta po špirále, ale krvavý začiatok novej cesty po novej špirále. Tiež netvrdím, že tadiaľ nepôjdeme. Je to len naša vôľa, alebo čo dovolíme. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Som optimista a vychádza mi, že ideme správne po danej ceste. A tak je tu internet a on-line svet. Počúvam zo všetkých strán: "Kam tá mládež speje". No, ona speje tam, kam sme ju my doviedli. Svojim pohodlím a technikou. A to nie len technikou tohto tisícročia, ale aj minulého. Veď ľudstvo si vybralo technické smerovanie. A určite na tom nie nič zlé. Je to len jeden z možných scenárov vývoja.

Sme len na začiatku tejto cesty, ale už sú tu veľmi výrazné prvé lastovičky. A kedže ide o IT, tak rýchlosť nábehu bude famózna. A môžeme očakávať len exponenciálne zrýchľovanie.

Prvými lastovičkami sú cloudové centrá. Ďalej operačné systémy, ktoré už nebudú na zariadení, ale zariadenie sa pripojí na systém. A človek cez systém sa pripojí k svojmu on-line priestoru. A je jedno kde je. Človek so svojou identitou cez automatické pripojenie v najbližšom zariadení bude vo svojom on-line svete s ostatnými ľuďmi a svojimi potrebami.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Že sci-f?. Nie. Realita. A dávam tomu max 10-20 rokov. Pozrite sa, aké zariadenia už teraz sú a všetko sa sťahuje do centier. Hodinky, TV, notebook, PC, auto, lampa, chladnička, .... všade je už počítač a všade je už wi-fi pripojenie. Ten smer je daný. A to ešte mobily, elektronické karty, ... . 

Áno veľa ľudí sa bojí. Však o mne všetko budú vedieť. Je to tak. Tá cesta, ktorou ideme, je cesta Spoločného vedomia, kde všetci všetko vedia. A to je tá hrôza, lebo každý z nás má niečo ukryté, čo nechce aby druhí videli. 

Ale cestu sme si už vybrali a ideme ďalej. Budeme mať okuliare (mikročip v oku), cez ktoré bude ukladané čo vidíme. Všetky naše činnosti budú uchovávané v centrách. Náš tlak, tep, aktuálna poloha, kade chodíme a čo kupujem, komu voláme, koľko zarábame a kde míňame. Áno aj koľko krát sme boli na záchode a aké máme choroby. A či sme si večer umyli zuby. Čo si obliekame. Aj oblečenie bude počítač.A všetko môže byť k dispozícii všetkým a on-line. 

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Teraz len nastaviť tie správne pravidlá hry pre on-line svet. Čo, kto a kedy môže vidieť. Čo je súkromie a čo verejný priestor. A potom bezpečnosť. Vždy sa nájde percento tých, ktorí chcú ublížiť. Áno, pred tými sa treba chrániť. Ale všetci ostatní si budú užívať on-line svet. Svet farieb, voľnosti a slobody. Priestor a čas nebude limitom. A hmota prestane byť príťažou. 

Áno, ľudstvo už nebude mať telo, tak ako ho teraz poznáme, bude iné. Uvidíme aké. Necháme tomu čas. Ale keď máme lásku v srdci, tak potom on-line svet, svet spolupráce všetkých so všetkými je naša budúcnosť. A tam vytvoríme Spoločné vedomie, kde už nebudú len naše údaje, ale aj naše pocity, city, myšlienky a určite aj stav našej mysle a duše :-)

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Tak priatelia. Úlet, alebo len začiatok reality? Lastovičky už sú tu. Sú to všetky on-line produkty, napr. mne blízke keepi a beapp. Ale je toho naozaj veľa. Stačí sa len otvoriť a spolupracovať. 

Už sa na to teším...

František Lovíšek

František Lovíšek

Bloger 
  • Počet článkov:  29
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Som úprimný, tolerantný a otvorený s pozitívnym náhľadom na ľudí. Nikdy sa nechcem hádať a som prvý, ktorý podá ruku na uzmierenie. Zmysel života vidím v pomoci druhým. Viem, že stále toho málo viem, tak sa rád učím nové veci. Viem, že mám len svoj pohľad, ale rád sa pozriem aj z druhej strany. Chcem vedieť názor druhých. Moje silné stránky sú v riadení a komunikácii. Vyše 25 rokov pôsobím v IT segmente na rôznych pozíciách. Som duchovný otec ERP cloudového systému keepi. Občas prednášam na vysokých školách o ERP a MIS. Začal som písať knihu o komunikácii a sci-fi rozprávky pre dospelých. Verím v budúcnosť on-line sveta a som jeho propagátor. Angažujem sa aj v oblasti malého podnikania, kde som členom prezídia Slovenskej asociácie malých a stredných podnikov a živnostníkov. Som veriaci. Katolík. V roku 2007 som sa dal pokrstiť. Došiel som k poznaniu, že Boh existuje. Uznávam demokraciu. Moje práva končia tam, kde začínajú práva druhých. Teším sa na komunikáciu s vami a vaše názory :-). Zoznam autorových rubrík:  O životePraktická radaKomunikačná trilógiaIT, ERP a on-line svetZamyslenieAko sa žije s BohomTaké kacírskePolitikaSci-fi rozprávkyNezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Post Bellum SK

Post Bellum SK

74 článkov
Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

20 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

752 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu