reklama

Realitný svet, svet ktorému rozumie každý...

Je to ale naozaj tak? Naozaj je to odvetvie biznisu kde nie sú potrebné jasnejšie pravidlá a ich kontrola?

Písmo: A- | A+
Diskusia  (0)

 

Po všetkých tých kauzách a podvodoch v realitách je dnes slovné spojenie realitný maklér spojené často s negatívnym pocitom, ba niekedy až hnusom. Realitné spoločnosti neustále vznikajú a subjektov, živnostníkov, ľudí bez oprávnenia sa v realitnom fachu nachádzajú tisíce.

Už sme na Slovensku boli v situácii taxi realiťákov, kde sa Vám pri dlhšom státí na semafore ocitla v rukách katastrálna mapa, obdobia kde realitný maklér pri obhliadke pozemku klientovi povedal "pozemok sa nachádza ... TU...". Tak trocha som si zaspomínala na časy pred krízou v realitách, a keď kríza prišla, tešili sme sa hlavne z predstavy že sa trh vyčistí a zostanú len profíci. 

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou
Domček, ktorý sa vybral spoznávať prostredie realitného biznisu...
Domček, ktorý sa vybral spoznávať prostredie realitného biznisu... (zdroj: photo by Miro Trimay)

 

Dnes sa nachádzame znova v čase rastu cien nehnuteľnosti, po rokoch znova v čase predajov nehnuteľností z papiera, historicky najnižších úrokových sadzieb bánk a omnoho väčšieho dopytu ako ponuky. Nielen tieto skutočnosti do biznisu priťahujú nových ľudí ktorí si plnia sny stať sa realitným maklérom. Čo je však ich skutočná pohnútka?

Nechcem hodnotiť iných, pre mňa boli reality vždy najmä veľkým zážitkom. Každý deň zaujímaví ľudia, stretnutia, rozmýšľanie a spájanie. 
Každý deň snaha o hlbšie pochopenie toho, čo je naozaj dôležité, aký spôsob komunikácie funguje, na aké veci si treba dávať pozor, ako a na základe čoho klienti zadajú požiadavku, a prečo niekedy nakoniec kúpia niečo úplne iné. Každodenný boj o svoje miesto na trhu v prostredí veľkej konkurencie a aj ťažký život sprostredkovateľa, keď vás po spojení klienta so záujemcom obídu. Po všetkých tých rokoch mám veľký rešpekt voči tým, čo si svoju prácu robia svedomito a férovo a kvalitou bojujú o svoje miesto na trhu. Reality sú jedno z neregulovaných odvetvi, čo prináša samozrejme výhody ako aj nevýhody. Ako sa s tým vyrovnáme a čo nás čaká? Naozaj je pravda, že za stav v akom sa povedomie o realitných kanceláriách a makléroch nachádza si môžme najmä sami?

SkryťVypnúť reklamu
reklama


Ale tak ako sa mení svet, spoločnosť, menia sa aj klienti a práca realitných maklérov. Všetko okolo nás je v procese zmeny, veci a praktiky ktoré boli úspešné dlhé roky už nefungujú, a všetci tí, ktorí to nepochopia a nezmenia sa, pomaly uvoľnia miesto tým, ktorí to pochopili. Kvalita bude vytláčať nekvalitu, transparentnosť neférové konanie. O tom všetkom a o mnohých iných veciach budem písať. 


Vydajme sa spolu na zaujímavú cestu do prostredia realitného biznisu…

 

 

 

 

Ľubica Adamková

Ľubica Adamková

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Poznatky, skúsenosti a postrehy z biznisu a realitnej praxe, podnikateľského prostredia a jeho vplyve na naše rozhodovanie. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Milota Sidorová

Milota Sidorová

5 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu