reklama

Pán Ľudský

Prisadol si ku mne v autobuse a povedal: - Dobrý deň. Tak som zvyknutá na obvyklé Je tu voľné?, že som automaticky odpovedala: - Nech sa páči. A vzápätí som sa rozosmiala :-)

Písmo: A- | A+
Diskusia  (11)

Zareagoval.

- Smejete sa ...

Bol prívetivý. Milý. Prirodzený. A spontánny.

Ziadne: kamcestujete?, odkialidete?, takakoslecna?, zprácezpráce? a podobne. Pokračoval, akoby sme sa včera rozlúčili uprostred debaty.

Asi som vyzerala komicky. Moja duševná sánka bola spadnutá od úžasu až pod sedadlo pred nami. 

- Nestáva sa mi často, že by si spolucestujúci prisadol a pozdravil.

On odtušil:

- Keď som pracoval V Modre, prešiel som ju každý deň krížom-krážom a stretával kopu známych. Potom som mal auto, a prestal som "stretávať ľudí :-)". Dnes chodím autobusom a po 12 hodinách v práci, keď som sám, mám ...

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

- komunikačný absťák :-) - odtušila som teraz ja.

A tak sme pokračovali. O ľuďoch v starých dolinách, ktorí vám dajú chlieb a mlieko zadarmo, o dedinách, kde vás domáci prijmú ako svojho ... o našich prababičkách, ktoré vyrábali chemlonové papuče a celá rodina nimi šúcha ešte dnes o parkety :-))))

Otvorená tvár. Pozeral na mňa tými tmavozelenými očami a ja si i teraz viem vybaviť jeho črty.

Vôbec nešlo o obsah našej debaty. Ten spôsob ... Ten vnem, ktorý mi z toho muža zostal ... Človečina. Nevtieravá. Obyčajná a vzácna. Mne. Vyžaroval niečo, čo ťažko popísať.

Vystupovala som a rozlúčila sa. Jeho slová - Opatrujte sa ... - boli ako z iného sveta. Mne blízkeho.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

.

Nie nie. Žiaden extrém. Žiadne ilúzie zavesené na tyči SAD. Neviem, kto to bol, aký je, nepoznám jeho tiene. Je jedno, či sa ešte stretneme. Ale pre tú situáciu, pre ten moment, ktorý trval desať minút, sa mi oplatilo spoznať, aké príjemné je môcť bez očakávania, ťarchy a obáv stretnúť ČLOVEKA. A ešte k tomu muža! :-) (tento úsmevný dovetok, bez akýchkoľvek hlúpych narážok voči mužom, venujem Miške Procklovej) 

Ľubica Macková

Ľubica Macková

Bloger 
  • Počet článkov:  23
  •  | 
  • Páči sa:  0x

ČAS SÚPERENÍ POMINUL.ĆAS VEDOMEJ SPOLUPRÁCE NASTAL.ABY SME JU MOHLI REÁLNE ROZVÍJAŤ, POTREBUJEME ROZUMIEŤ SAMI SEBE ZVNÚTRA.OSOBNOSTNÝ ROZVOJ NIE JE MÓDA, ALE NEVYHNUTNOSŤ. CHCEME BYŤ VEDOMÍ V UTVÁRANÍ VLASTNÝCH ŽIVOTOV? Zoznam autorových rubrík:  PeniazeDeckovinyFilozofiaPoéziaSúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

295 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu