reklama

Vianočný hriech súdružiek Tomanovej a Vaľovej

Musím povedať, že toto je výnimočný blog. Spravidla píšem o iných témach. Navyše, podobným kreatúram, o akých bude reč, som zvyknutý venovať maximálne status na sociálnej sieti alebo faktickú poznámku v parlamente.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (33)

Ale spravím výnimku, lebo deti sa zneužívať nemajú.

V stredu večer sme mali v parlamente milé predstavenie. Prišli nám zavinšovať a zaspievať až z ďalekého Humenného. Folklórny súbor Chemlon nám pripravil pekný zážitok. Všetci poslanci sme „čubrneli“, ako krásne nielen dospelí, ale aj malé dievčence spievajú.

Zrazu, už ku koncu predstavenia, pristúpilo k mikrofónu malé dievčatko, ktoré predtým odspievalo niekoľko prekrásnych piesní a zavinšovalo poslancom všetko najlepšie s tým, že „tohto veľkého anjelika chceme darovať predsedovi NR SR pánovi Pellegrinimu“. Zaznel potlesk, smerácki poslanci tlieskali o dušu. Zdvihol som obočie, ale hovorím si, ok. Veľmi sa to síce nehodí, ale vystúpenie súboru zrejme vybavovala pani poslankyňa Smeru-SD Vaľová, tak sa chcela takýmto „neokatým“ spôsobom predsedovi parlamentu a svojmu straníckemu kolegovi revanšovať za to, že jej to dovolil. Lenže dievčatko neodchádzalo, počkalo, pokiaľ potlesk doznel a do mikrofónu nám zvučným hláskom oznámilo : „A tohto druhého veľkého anjelika sme doniesli ujovi Ficovi“. Fakt, toto povedalo. Sálou zaznel smiech zmiešaný s už menším potleskom a ja som zdvihol obočie po druhý krát úprimne veriac, že toto faux pas bude jediné. Ujo Fico ani nikto z vlády, samozrejme, v sále nesedel, zrejme chránili Slovensko.

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Žiaľ, mýlil som sa. Smiech a potlesk prestal a zaznel zvonivý hlások po tretíkrát : „A tohto tretieho anjelika darujeme tete Tomanovej, za to, že sa o nás stará a že nás ochraňuje...“.

Nesmial sa už nikto a aj smerácky potlesk bol len veľmi symbolický. Zrejme aj niektorí poslanci Smeru dokážu rozlíšiť vtieranie sa do priazne na hranici prijateľnosti od úplného suterénu.

Som presvedčený, že "ujo Fico" a "teta Tomanová" sú pre tieto zneužité dievčence v skutočnosti neznáme pojmy.
Som presvedčený, že "ujo Fico" a "teta Tomanová" sú pre tieto zneužité dievčence v skutočnosti neznáme pojmy. (zdroj: Ľubo Galko)

Odchádzal som znechutený a mnohí kolegovia so mnou. Viete, možno sa to niekomu bude zdať malicherné, ale ja z duše neznášam, keď sa takto zneužívajú deti. Predstavil som si svoje dcéry, keď boli v tomto veku, že by ich niekto takto doslova použil na obdarovanie a velebenie trebárs Mečiara a Lexu. Prišlo mi zle. Všetci vieme, akým spôsobom a prečo sa pani Tomanová stala ombudsmankou, že túto novú funkciu dostala ako vykúrenú trafiku a hneď pri štarte sa vďaka smeráckej chobotnici táto funkcia devalvovala. Práve preto mohla mať v sebe aspoň trocha chochmesu a vytĺcť túto stupiditu v čase prípravy svojej kolegyni Vaľovej z hlavy.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Jediný, kto odchádzal zo sály s rozžiareným úsmevom, bola, samozrejme, poslankyňa Vaľová. Provinčný vulgárny nevkus opäť zabodoval.

Keď som ešte nebol v politike, napísal som o Jane Vaľovej blog. Označil som ju v ňom za zlodejku, lebo aj so svojou kamoškou Tomanovou cez svoju neziskovku doslova šafárila s dotáciami, ktoré boli pôvodne určené na liečbu drogovo závislých ľudí. Pred niekoľkými týždňami mi to v parlamente pripomenula a žiadala ospravedlnenie, tak som jej povedal, že na svojich slovách trvám.

Dnes k nim pridávam, že svojou agitačnou prácou dobieha aj machrov z Komsomolu. 

P.S. Žiaľ, je taká doba, že ako rodičia musíme chrániť svoje deti ani nie tak pred sexuálnymi deviantmi, ale pred deviantnými politikmi. 

Ľubomír Galko

Ľubomír Galko

Bloger 
  • Počet článkov:  177
  •  | 
  • Páči sa:  2x

Exminister obrany a bývalý poslanec NR SR. Mojim tvrdým bojom proti korupcii som sa stal vážnym problémom a nepriateľom pre mnoho nečestných ľudí, vrátane politikov, naprieč celého politického spektra, ktorí sa snažili parazitovať na systéme. Nikdy mi nešlo o koryto, ale pokiaľ bude možnosť, budem stále ťať do živého a odkrývať zlodejiny. Pretože si myslím, že to stále má zmysel. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Jiří Ščobák

Jiří Ščobák

754 článkov
Karolína Farská

Karolína Farská

4 články
Lucia Šicková

Lucia Šicková

4 články
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu