reklama

Slovenskej rodine

Slovenská rodina, neľahký máš osud! Denne si skúšaná – či už nezamestnanosťou, krátkou a málo platenou materskou, 50 percentnou rozvodovosťou, alebo alkoholom, či domácim násilím. Navyše, niektorí tvrdia, že ťa ohrozujú homosexuáli.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (42)

Ako? Vraj aj oni chcú mať oficiálne zväzky a podaktorí vraj aj chcú vychovávať dieťa. Ako ohrozujú títo ľudia teba? Kvôli nim je otec nezamestnaný? Kvôli nim má mama takú krátku materskú? Kvôli nim máte málo peňazí? Kvôli nim sa rozvádzate? Kvôli nim otec opustí manželku s dieťaťom?

Nie. Vieme, že tak to nie je. Tu vraj ide o chránenie konceptu rodiny. Načo?, pýtam sa. Komu to pomôže? Odpoveď je prostá – nikomu.

Ak chce Aliancia za rodinu slovenskej rodine pomôcť, prečo nerieši horeuvedené reálne problémy? Prečo rodine skutočne nepomáha, ale namiesto toho sa rozhodla viesť vojnu proti nažívaniu homosexuálov a rozhodla sa to nazvať ochranou rodiny?

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

A najhrošie na tom je, že Aliancia za rodinu przní a hanobí slovo „rodina.“ Kedysi sa nám rodina spájala s blízkymi ľuďmi, láskou a pohodou. Dnes stačí začuť spojenia rodinná politika či tradičná rodina a vieme, že nejde o žiadnu rodinnú pohodu, radosť a lásku. Nie, tu ide o to nadávanie na gayov a lesby a vykrikovanie ako nás tu obmedzujú, ako si oni dovoľujú hľadať svoje šťastie a založiť si svoje rodiny. Pre mňa rodina nie je o nenávisti a obmedzovaní iných. Pre mňa je rodina o láske, spolupatričnosti a pocite bezpečnosti. No takéto vnímanie rodiny je Aliancii a jej priaznivcom akosi vzdialené.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A keď už nehovoria zástancovia Aliancie o fiktívnej ochrane rodiny, argumentujú akousi mocnou homolobby, ktorá nám tu všetkým vraj chce pretlačiť nejakú ideológiu. Akceptovať niekoho život, ktorý nás v nijakom smere neohrozuje, dokonca sa nás ani len netýka, nie je žiadna ideológia. Je to súčasť demokratickej spoločnosti. A ak je tu taká silná homolobby, ako to, že zatiaľ nič nedosiahli? Ako to, že takmer nič o homosexuáloch nepočujeme, akurát tak z úst ľudí z Aliancie za rodinu? Nie je tu náhodou obrovská kostolná lobby na podporu Aliancie?

Slovenská rodina, ako vidíš, referendum v skutočnosti vôbec nie je o tebe. A čo teda povedať k samotným homosexuálom a adopciám? Iste sa všetci zhodneme, že nikto si svoju orientáciu nevyberá, proste taký je. Tiež sa zhodneme, že deti nekopírujú sexualitu svojich rodičov. Keby to tak bolo, všetci by sme boli heterosexuáli. A tiež sa zrejme zhodneme, že hoci väčšinu z nás vychovali otec s matkou, nie vždy je táto kombinácia zárukou dobrej a láskyplnej rodiny. Takto by sme mohli povedať, že aj dvaja homosexuáli, či dve lesbičky vedia vychovať dieťa. Na to však mnohí zareagujú, že je to „sociálny experiment“ a že nevieme, k čomu to bude viesť.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

A pritom je to také jednoduché. Sedíte pri internete a more vedomostí a informácií je vzdialené len pár kliknutí od vašej stoličky. Prečo si teda nepozriete tie mnohé štúdie, ktoré potvrdzujú, že deti vychované v takýchto rodinách sú rovnako zdravé, normálne a životaschopné ako každé iné dobre vychované dieťa? Prečo si nepozriete na youtube video, kde heterosexuál Zach Wahls hovorí o svojich dvoch matkách, či videá a svedectvá iných detí, ktoré v týchto rodinách vyrastali a cítia sa milované a šťastné? Alebo to v skutočnosti nechcete vidieť a vedieť a radšej zavriete oči? A radšej odignorujete realitu a fakty a budete sa naďalej riadiť neopodstatnenými predsudkami?

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Slovenská rodina, neľahký máš osud! No Aliancia za rodinu a šesťmiliónové referendum ti nepomôžu. A žiaľ, ani ti pomôcť nechcú.

Ľuboš Dudík

Ľuboš Dudík

Bloger 
  • Počet článkov:  2
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mám rád dobré jedlo. Cudzie jazyky, cestovanie a čokoládu. Zoznam autorových rubrík:  NezaradenéSúkromné

Prémioví blogeri

reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu