reklama

Myjava - „turistom dokorán otvorené mesto“

Včera sme boli s otcom na Myjave. Naším cieľom bola jedna očná optika. Ten typ, ktorý sa uchytil ako dobrý nápad, s očnou ambulanciou priamo v predajni. Je príjemnejšie nechať si spraviť vyšetrenie očí priamo v predajni, než sa vliecť dakde do nemocnice, kde v čakárni vysedíte nekončiace hodiny s klebetiacimi babkami o tom akí sú dnes už aj tí mladí chorí a za ich časov také nebývalo...a kopa iných ,,horúcich“  tém. Jediné čo z toho máte je akurát tak zvýšený očný tlak a lekára nechápavo nad vami krútiaceho hlavou.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (13)

Túto optiku nám odporučil môj ujo, ktorý na Myjave býva. Ako všade, aj tu mali menší časový sklz. Tak sme mali asi pol hodinky voľna. Obaja sme išli z práce a usúdili sme, že niečo pod zub by nám náramne bodlo. Myjavu poznám, nie je to žiadne veľkomesto. A tomu odpovedajú aj možnosti stravovania sa... Tak ako aj v iných slovenských mestách aj tu narazíte na jeden problém. Kopec čínskych obchodov a „39korunových“ obchodíkov . Len kde to na konci „centra“ nájdete niečo ako fastfood. K môjmu obdivu, včera otvorený iba do 15:30. A tak sme prešli cez cestu, vykročili do neďalekej, zato široko ďaleko jedinej reštaurácie, naivne sľubujúc svojim bruškám skoré zasýtenie. Prečo píšem naivne? Naivná alebo na miestne pomery myšlienka nad očakávanie bola, že v jedálničku nájdeme položku „hotové jedlá“ a niečo normálne si narýchlo zajeme. Tak som si spomenul na pizzérku do ktorej som chodieval, keď už som sa raz za čas v tomto meste objavil a mal voľnú chvíľu. Zo skúsenosti som si tam zvykol na dlhšie čakacie doby. No keď čašníčka 10minút debatila so zákazníkom(či známym)pri bare, potom už nám veru zbytočne niesla menu... Ani sa nedivím, že otcovi došla trpezlivosť. A tak sme si v rámci slušných mravov objednali aspoň pifká. Pizzérku sme teda opustili aspoň so zažehnaným smädom. Ešte som však vytasil z pamäti posledný tromf! Bagetárku, resp. rýchle občerstvenie. Cestou mi hlavou preletela ironická myšlienka: „Keby tak mali zatvorené, nech tá sranda stojí za to“. A svete div sa alebo nie, toto mesto vás nikdy nesklame. Samozrejme zatvorené:)) A tak sme našli cestou späť k optike otvorený zmrzlinový stánok. K tomu som kráčal s jasným presvedčením. Len čo sa priblížime na meter od okienka, predavačka zbalí kufre a zabuchne nám zámkom pred nosom...No aby som len nešpinil dobrú povesť, vždy „turistom dokorán otvoreného mesta“, predavačka bola milá a dokonca aj zmrzlina bola vynikajúca!

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

V optike prebehlo všetko v poriadku a ešte sa o pár dní mám zastaviť pre vynovené okuliare...Rozhodne si so sebou ale vezmem niečo k jedlu. A to isté radím aj vám ostatným, ak by vám toto mesto niekedy skrížilo cestu(ešte že majú obchvat:) ).

poznámka:

Ak by ste si chceli ísť kúpiť dajaké čínske oblečenie, myslím lepšie mesto na nákupy nenájdete:)) Môžem len vrelo odporučiť.
Na kávičku, občerstvenie alebo do reštaurácie odporúčam po nákupoch zájsť do hocijakého iného mesta v okolí.

Ľuboš Kuchárek

Ľuboš Kuchárek

Bloger 
  • Počet článkov:  26
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Mam 20 rokov, som študentom VŠ, kto by o mne chcel vedieť viac, nebojte sa a napíšte mi, nehryziem:)) Teším sa na každý úprimný názor. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Yevhen Hessen

Yevhen Hessen

24 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Pavol Koprda

Pavol Koprda

10 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu