reklama

With or without you...

Paci sa ti U2?, opytala som sa jedneho dna mladeho Spaniela, ktory predtym pol hodinu rozpraval o tom, ako miluje muziku rock. Vyplestil na mna oci.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (16)

Zhacila som sa, pretoze mi to bolo divne. Kto by uz len nepoznal tak zvucne meno ako je Bono Vox? Bola som presvedcena, ze spustime vasnivu debatu o poslednom albume. Kedze mu vsak nedoplo, snazila som sa najst pricinu zlyhania.

Obavala som sa najhorsieho. Kedze v Spanielsku odmietaju akukolvek vyslovnost okrem vlastnej, ktora spociva v "citaj ako je napisane", opytala som sa znovu. Tentoraz sa moja otazka tykala U DOS, este teraz sa za to hanbim. Mlady sa buchol po cele. " Aaaa, U DOS, jasne, ze sa mi pacia, nie som vcerajsi."

SkryťVypnúť reklamu
Článok pokračuje pod video reklamou

Je toho viac. V obchode si pytate Siete UP, Luky Strike a obavany JR z rodinneho serialu Dallas je v skutocnosti CHOTA ERE. Vase deti nemiluju Spidermana(Spajdrmen), ale Espidermana. Ked som prvykrat pocula reklamu na Peugeot, naozaj som nevedela, o ktoru znacku auta ide. Lezala som na gauci, upadajuc do hlbokeho spanku, ale to divne slovo ma donutilo obratit hlavu smerom k obrazovke.

Pracujem v Oficine. Ide o centrum mladych , ktore uzko spolupracuje s mestskym uradom a spolocne pripavuju rozne aktivity pre pubertiakov. Minimalne dvakrat do mesiaca sa stretavaju monitori s osobami, ktore rozhoduju, ktore cinnosti podporia a pridelia im peniaze. Moja malickost doteraz nikdy nechybala, a tak som sa raz stala svedkom ohnivej diskusie, ktora sa tykala niecoho ako chip-chop, eskeit, brík danse. Chvilu mi trvalo, kym som si zvykla. A ked sa ma Luis opytal, ci sa mi paci música chaus, bez mihnutia oka som odvetila, ze mi je to jedno.

SkryťVypnúť reklamu
reklama

Normalne mi ich vyslovnost nevadi a je pravda, ze spanielcina je jazyk velmi spevavy, flexibilny a dobre sa pocuva. Ale niektore preslapy sa nedaju odpustit. Ved nicia celkovy zmysel a vyznam, ktory je jedinecny v tom ktorom jazyku. Prestavte si, ze sa dva tyzdne tesite na koncert U DVA. Ved je to to iste akoby ste tvrdili, ze jablko je hruska. :) 

Lucia Flimelová

Lucia Flimelová

Bloger 
  • Počet článkov:  11
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Je mi fajn. Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Iveta Rall

Iveta Rall

88 článkov
Zmudri.sk

Zmudri.sk

3 články
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Monika Nagyova

Monika Nagyova

296 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu