reklama

Keď vám jedno ponaučenie nestačí

,, Nešťastie nechodí po horách,ale po ľuďoch. Každá minúta, hodina, deň nám prinášajú do nášho každodenného života neopakovateľné zážitky, potrebné skúsenosti a ponaučenia, ktoré zúročíme v náš prospech. Keď máme pozitívny deň(malo by ich byť viac), plný radosti a zábavy, sme šťastím celý bez seba. Inokedy máme pocit, že celý svet je proti nám a vreckovku musíme skoro až žmýkať. Ak si prečítate tento príbeh, budete sa smiať cez slzy. V hlavnej úlohe malá čivava, ktorá bola na nesprávnom mieste v zlom čase.

Písmo: A- | A+
Diskusia  (1)
Obrázok blogu

Príbeh malej trpasličej čivavy je vystrihnutý ako z americkej paródie na kasové trháky. Možno vyznie komicky alebo ako lacný vtip medzi pubertálnymi výrastkami, ale všetko, čo sa stalo tomuto maličkému stvoreniu je realita jedného nevšedného dňa. Dňa, ktorý by si neprial zažiť nikto. Potom ako som sa dozvedela, čo sa stalo drobnučkej fenke, som pochopila, že nešťastie a náhody života môžeme stretnúť na každom kroku. A nielen my, ale aj naši psí miláčikovia. Mená sú anonymné, miesta sú nezmenené, hlavná postava je malá čivava, ktorá je pre nás všetkých veľkou hrdinkou.

Mať psíka je snom každého dieťaťa. Sen svojej dcérke a venovať jej verného spoločníka na narodeniny chceli splniť aj milujúci rodičia, ktorí už dávno vedeli, že ak psa, tak len rasu, ktorá je malá, nemá dlhú srsť, aby nemuseli vysávať každý deň( ako to robíme my, ktorí máme psov s dlhou strsťou). Ich vytúžený psík mal byť ľahko prenosný, hodiaci sa aj do dámskej kabelky, mal by sa dať zobrať všade, kam vkročí jeho majiteľ. Požiadavkám vyhovovala najlepšie čivava. Čivavy nie sú najlacnejšie plemená, ale maličkým šteniatkám sa nedalo odolať. Ak ide o čivavy trpasličieho vzrastu, aké majú hollywoodske celebrity a máte dosť peňazí, dlho vás presviedčať predávajúci nemusí.

Ruka bola v rukáve. Peniaze( nemála kopa peňazí, v niekoľkých desaťtisíckach) už mali nového majiteľa a malé šteniatko, ktoré je veľké ako dlaň dieťaťa, už je na ceste do svojho nového ,, doživotného" bydliska. Nič netušiaca nová majiteľka sa ešte spokojne hrá u starej mamy. Rodičia sú šťastní z kúpy originálneho psíka. Chystá sa narodeninová oslava, kde sa budú podávať obľúbené kuracie pochúťky celej rodiny.

Čas oslavy sa bĺíži, o dve hodiny prídu starí rodičia s vnučkou domov. Uponáhľaná gazdinka chce, aby malá mala nezabudnuteľnú oslavu. Zrazu zazvoní telefón, kurča rýchlo vyloží na kuchynskú linku. Neskontroluje si miesto jeho správneho a bezpečného uloženia. Kuchyňa je prázdna, keď tu pribehne malá čivavka. Kurčiatko sa skĺzne z linky a malá čivavka videla ako posledné kuracie prsia, krídla a stehná. Áno, to videla ako posledné. Čivavu zavraždilo kuracie stehno.

Bola to chvíľka nepozornosti, ktorá pre malú čivavu mala nešťastný koniec. Rodičia ostali v šoku, nepredpokladali, že niečo také sa môže stať. Nikdy by ich to nenapadlo. Rozhodli sa, že musia chybu napraviť, ich dcérka predsa malé módne sťeňa musí mať, deti v škole ju budú považovať za malú Paris Hilton. Druhého následovníka čivavy prvej dostali zadarmo. Aspoň nejakú náplasť na boľavé srdce, výčitky a traumu. Druhú čivavu budú strážiť ako oko v hlave.

Oslava bola pre ich dcérku rozprávkovou. Dostala živú hračku, ktorú pomenovala Cindy. So Cindy mala od začiatku veľké plány, ako si ju zoberie do školy, spolužiaci jej budú určite závidieť. Všetko, čo sa odohralo predtým ostalo tabu. Zdalo sa, že je to happy ending.

Tí, ktorí máme psov, vieme, že ich musíme aj chodiť venčiť. Vedel to aj starší brat, ktorý sa ponúkol, že ako prvý pôjde s malým darčekom von on. Sestra svoju bratovi bezhranične dôverovala, tak Cindy mohla ísť sa venčiť k lesíku.

Cindy bola naozaj v dobrých rukách a to doslovne. Pomaly zapadalo slnko, atmosféra jarného večera bola krásna. Aj prechádzka s novým vytúženým psíkom. Nachvíľočku zložil Cindy z rúk, nech sa vybehá, veď aj keď je to obľúbený pes milionárov, ich rozmaznaný byť nemusí. Z jasného neba z ničoho - nič sa vrhol veľký vták( tvrdil, že asi sokol, mal na hodine biológie počúvať viac , vedel by rozlíšiť vtákov) a schmatol malú Cindy. Zletel si po svoju večeru, o Cindy si myslel, že je asi myš. Cindy naposledy zakňučala a jej nebolo. Uletela preč a s ňou aj láska, ktorú jej chceli dať a peniaze.

 

Celý príbeh je dôkazom výroku: ,, Ak niečo nemáme mať, tak to mať ani nebudeme." Nie vždy je to tak. Nemôžeme sa vzdávať a rezignovať, ak sa nám niečo nevydarí. Musíme sa snažiť ďalej, veriť, že to bola len zhoda náhod, životné ponaučenie. Rodinka z nášho príbehu si tiež nabudúce možno kúpi čivavu, bude dúfať a veriť, že ju o život nepripraví vták. Ako sa im dvakrát stalo tohto istého dňa. Asi mali len zlý deň.

Ponaučenie: Chcete investovať do psa, kúpte ho väčšieho ako vašu večeru , a ako večeru sokola.

Lucia Nižníková

Lucia Nižníková

Bloger 
  • Počet článkov:  42
  •  | 
  • Páči sa:  0x

Tá, ktorá verí, že ešte na tomto svete je nejaké dobro a spravodlivosť. :) Zoznam autorových rubrík:  SúkromnéNezaradené

Prémioví blogeri

Juraj Hipš

Juraj Hipš

12 článkov
Iveta Rall

Iveta Rall

87 článkov
Juraj Karpiš

Juraj Karpiš

1 článok
Martina Hilbertová

Martina Hilbertová

49 článkov
Adam Valček

Adam Valček

14 článkov
reklama
reklama
SkryťZatvoriť reklamu