Zelená pochúťka

Písmo: A- | A+

Avokádo sa považuje za jednu z najzdravších surovín na svete. Obsahuje vitamíny B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E a K. Taktiež obsahuje aj minerály ako vápnik, horčík, železo, zinok, fosfor a sodík.

Ingrediencie na zelené pesto:

  • 2 avokáda

  • 2 veľké hrste rukoly 50g (ja dávam celé balenie, čo je cca 100 – 150g a vôbec to nevadí)

  • 1 veľkú hrsť čerstvej bazalky 30g

  • 3 strúčiky cesnaku alebo hrsť listov medvedieho cesnaku

  • 4PL vody

  • 4PL olivového oleja

  • Šťavu z ½ citrona, alebo 1PL umeoctu

Postup:

Všetky tieto ingrediencie spolu dobre rozmixujeme na vysokých otáčkach, kým nevznikne zelené pesto.

Ingrediencie:

  • 250g cestovín (podľa uváženia, kľudne sa môže použiť aj viac cestovín a na druhu nezáleží)

  • Upečené kúsky kuracieho mäsa alebo ryby (nezáleží na tom aká ryba)

  • Upečená zelenina (cuketa, hrášok, brokolica)

Postup:

Uvaríme cestoviny, mäso a zeleninu a všetko spolu zmiešame. Môžeme k tomu pridať aj opražené para orechy alebo píniové orechy. Cestoviny podávame spolu s pestom a môžu sa dochutiť kľudne aj so sušenými rajčinami.

Lucia Veselá

Zelená pochúťka
Zelená pochúťka (zdroj: Lucia Veselá)

Blog:

http://vesela.sk/blog/zelene-pesto-na-cestoviny/

Skryť Zatvoriť reklamu